Καλοκαιρινή μηλόπιτα με γιαούρτι - 5 λεπτά υπόθεση

Είναι μούρλια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καλοκαιρινή μηλόπιτα με γιαούρτι - 5 λεπτά υπόθεση

Μηλόπιτα: Το πιο διαχρονικό και για όλες τις εποχές γλυκό! Αν θες να την φτιάξεις για τα καλοκαιρινά σου τραπέζια πρέπει να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή! Έχει μέσα γιαούρτι και θα σου πάρει πραγματικά μόνο 5 λεπτά.

Τα βήματα είναι απλά!

Τι θα χρειαστείς για τα καραμελωμένα μήλα:

  • 2 μήλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη

Τι θα χρειαστείς για τη μηλόπιτα:

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια καρύδια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι της επιλογής σου (δεν έχει σημασία το είδος και η γεύση)
  • 1 μήλο πολτοποιημένο
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Η συνταγή μας έχει πολύ απλά βήματα που αν τα ακολουθήσεις, θα φτιάξεις τη πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Είναι σίγουρο ότι αφού τη φτιάξεις μία φορά, θα τη λατρέψεις και θα θέλεις να τη φτιάχνεις συνέχεια.

Για αρχή, κόψε τα μήλα σε μικρά κομματάκια ή φέτες και βάλε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, ρίξε και τη ζάχαρη και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι τα μήλα να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις καραμελώσουν καλά, ρίξε τα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι, αφού το βουτυρώσεις.

Στη συνέχεια πάρε το μήλο που έχεις για τη μηλόπιτα και αφού το καθαρίσεις καλά, πολτοποίησε το στο μπλέντερ μέχρι νa γίνει σαν κρέμα (αν δεν έχεις μπλέντερ, βράσε το για 5 λεπτά να μαλακώσει και λιώσε το με ένα πιρούνι). Ρίξε μέσα στο μήλο, τη κανέλα και τις βανίλιες και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Έπειτα ρίξε μέσα σε μία μεγάλη γαβάθα τα αυγά και χτύπησε τα καλά με τη ζάχαρη. Πρόσθεσε τα καρύδια, το πολτοποιημένο μήλο και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώσε το μείγμα της μηλόπιτας πάνω στα καραμελωμένα μήλα και ψήσε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις είναι έτοιμη, ξεφόρμαρε ανάποδα τη μηλόπιτα και στόλισε με ζάχαρη άχνη, παγωτό, φρούτα ή μαρμελάδα της επιλογής σου.

Δοκίμασε, επίσης, αυτό το καλοκαίρι κι αυτό το γλυκό ψυγείου με κωκ!

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

συνταγές για μηλόπιτα

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!