Μοναδική καρυδόπιτα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει το σπίτι κανέλα

Είναι τρέλα με παγωτό τώρα το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μοναδική καρυδόπιτα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει το σπίτι κανέλα

Αυτή η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η μοναδική που θα χρειαστείς για φέτος το καλοκαίρι! Φτιάξε κι εσύ αυτή την καρυδόπιτα με σοκολάτα και κανέλα και θα μας θυμηθείς!

Μπορεί να σου πάρει λίγη ώρα αλλά η γεύση στο αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει πλήρως!

Υλικά Συνταγής

  • 230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 1½ κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 30 γραμ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. καρυδόψυχα
  • 50 γραμ. σπορέλαιο
  • 125 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 500 γραμ. νερό
  • 1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 500 γραμ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • 200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση της καρυδόπιτας με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για την εύκολη καρυδόπιτα με σοκολάτα, πρώτα χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7-8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μείγμα.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα για την καρυδόπιτα, και ανακατεύουμε απαλά.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά.

Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.

Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.

Argiro.gr

Δείτε εδώ συνταγή για να το φτιάξετε μόνες σας υπέροχο παγωτό!

Καλοκαιρινή καρυδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει το σπίτι κανέλα και πορτοκάλι

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές για καρυδόπιτα

Υλικά Συνταγής

  • 150 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα (θερμ. δωμ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι μέτριο ακέρωτο
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα αλλεσμένη
  • 60 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γλ μπέικινκ πάουντερ χ.γ
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γλ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για την ελαφριά καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι και χωρίς γλουτένη, πλένουμε πρώτα το πορτοκάλι.
  • Το κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις λευκές μεμβράνες. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ και τα μπαχαρικά.
  • Στο μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν να τους πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, το καρύδι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε ένα μπολ με σύρμα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι 22 ή 24 εκατ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 περίπου λεπτά. Μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο της καρυδόπιτας.
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 160 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά. Πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε το γλυκό, μπήγοντας μαχαίρι στην καρδιά του. Αν βγαίνει καθαρό και χωρίς ζύμη, είναι έτοιμο.
  • Αφήνουνε να κρυώσει τελείως. Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια