Θα σας «τρέξουν» τα σάλια με το παγωτό κακάο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το πιο γρήγορο και οικονομικό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θα σας «τρέξουν» τα σάλια με το παγωτό κακάο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Απλό παγωτό, με πλούσια γεύση κακάο και εύκολο στην παρασκευή. Μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται μ’ αυτό. Είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και πρόκειται να σας «τρέξουν» τα σάλια.

Εμπλουτίστε το με ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας και ό,τι άλλο σας αρέσει. Σηκώνει πολλούς πειραματισμούς.

Έτσι θα φτιάξετε το παγωτό κακάο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 30 γραμ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 125 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 375 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κλωνάρι βανίλια (μόνο τον καρπό της)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο παγωτό κακάο, βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τηβανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας
  • Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό κακάο στην παγωτομηχανή.

Argiro.gr

Θα σε κάνει να... "σπάσεις" τη δίαιτα του το θεϊκό γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ολόκληρα μπισκότα Oreo.

Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Συνταγή χωρίς αυγά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά που εύκολο και γρήγορο με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση βανίλιας. Μπορεί να γίνει με ή χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς... αυγά.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά, σκίζοντας τη βανίλια στα δυο.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια σκισμένη στα δύο, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
  • Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
  • Για να φτιάξουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
    Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.