Τρεμουλιαστή κρέμα καραμελέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου

Θα εξαφανιστεί στο λεπτό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τρεμουλιαστή κρέμα καραμελέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου

Η καλύτερη συνταγή για κρέμα καραμελέ, τρεμουλιαστή και υπέροχη είναι αυτή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Με το που την σερβίρεται θα... εξαφανιστεί στο λεπτό από το πιάτο. Είναι το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου.

Έτσι θα φτιάξεις την κρέμα καραμελέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Είναι γλυκό ψυγείου

Υλικά Συνταγής

  • Για την καραμέλα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  • Για την κρέμα
  • 300 γραμ. (1 συσκευασία) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 1 φλ. γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 1/2 φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα καραμελέ, φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να βράζει μέχρι να γίνει καραμέλα, περίπου 8΄. Θα το καταλάβετε γιατί θα αλλάξει χρώμα (θα σκουρύνει) και θα πυκνώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να σταματήσει να κοχλάζει. Την αδειάζουμε σε φόρμα (λεία χωρίς σχέδια) με τρύπα στη μέση.

Για την κρέμα

  • Σχίζουμε κατά μήκος τη βανίλια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση.
  • Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την (1/2 φλ.) ζάχαρη να ενωθούν. Βγάζουμε τη βανίλια από το γάλα και με το μαχαίρι αφαιρούμε τον καρπό της. Τον ρίχνουμε στο γάλα και πετάμε το μπαστουνάκι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το βραστό γάλα στα αυγά, πάντα ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Αδειάζουμε την αραιή κρέμα μέσα στη φόρμα με την καραμέλα. Με προσοχή, γιατί καίει, βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί. Ρίχνουμε βραστό νερό, να καλύπτει περίπου τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
  • Ψήνουμε την κρέμα στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 40΄-45΄, έως ότου σφίξει.
  • Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το σερβίρισμα

Με μαχαιράκι προσεκτικά ξεκολλάμε τα τοιχώματα της κρέμας και αναποδογυρίζουμε την κρέμα καραμελέ σε πιατέλα. Επίσης, θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις και αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Argiro.gr

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με σοκολάτα και ρούμι - Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η πιο νόστιμη και αγαπημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τιραμισού στο ποτήρι, είναι εδώ και είναι έτοιμη να τη φτιάξεις για το τραπέζι σου! Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ρούμι θα ξετρελάνει εσένα και την οικογένειά σου.

Το πιο γρήγορο και εύκολο ατομικό τιραμισού σε ποτήρι, πλούσιο σε γεύση και αέρινο στην υφή, το βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το πεντανόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι!

Υλικά:

  • 3 φλ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 κ.σ. ρούμι μαύρο
  • 6 μεγάλοι κρόκοι
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό μασκαρπόνε
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • μισά μισά κακάο - βανίλια
  • 4 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 3/4 φλ. ξύσμα σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου τιραμισού

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε το εύκολο τιραμισού σε ποτήρι, βάζοντας σε ένα μπολ τον καφέ και 6 κ.σ. ρούμι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 4 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μείγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το. Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε για το εύκολο στο ποτήρι τιραμισού.
  • Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.
  • Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε τα τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.