Θεϊκό cheesecake μπράουνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα σε «στείλει»

Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεϊκό cheesecake μπράουνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα σε «στείλει»

Μία φορά να δοκιμάσεις αυτό το θεϊκό cheesecake brownies και θα γίνει το αγαπημένο σου! Συνδυάζει δύο υπέροχες γεύσεις γλυκών, σε ένα και είναι σίγουρο πως αν επιχειρήσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα σε «στείλει»!

Ακόμα μία συνταγή της αγαπημένης σεφ που θα κάνει σε λίγο καιρό πρεμιέρα στο ΣΚΑΪ, που θα σου πάρει το μυαλό!

Πάμε να δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις το cheesecake με μπράουνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 125 γραμ. σοκολάτα
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. ζάχαρη (1 φλ.)

Για την κρέμα

  • 3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γραμ. (1⅓ φλ.) ζάχαρη
  • 30 γραμ. (3 κ.σ) κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 160 γραμ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος

Για το τελείωμα

  • 60 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1 συσκευασία (152 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 1 συσκευασία (176 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Για το cheesecake brownies, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι. Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
  • Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ -30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή. Κάνουμε μια στρώση γεμιστά μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα ,το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ. Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά. Προσθέτουμε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα. Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. κρέμα τυριού και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε. ) Aνακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα ,πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα. Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί. Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό , και βάζουμε μέσα το cheesecake. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο. Έπειτα ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε γύρω γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.

Argiro.gr

Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με σοκολάτα και ρούμι - Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η πιο νόστιμη και αγαπημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τιραμισού στο ποτήρι, είναι εδώ και είναι έτοιμη να τη φτιάξεις για το τραπέζι σου! Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ρούμι θα ξετρελάνει εσένα και την οικογένειά σου.

Το πιο γρήγορο και εύκολο ατομικό τιραμισού σε ποτήρι, πλούσιο σε γεύση και αέρινο στην υφή, το βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το πεντανόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι!

Υλικά:

  • 3 φλ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 κ.σ. ρούμι μαύρο
  • 6 μεγάλοι κρόκοι
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό μασκαρπόνε
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • μισά μισά κακάο - βανίλια
  • 4 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 3/4 φλ. ξύσμα σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου τιραμισού

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε το εύκολο τιραμισού σε ποτήρι, βάζοντας σε ένα μπολ τον καφέ και 6 κ.σ. ρούμι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 4 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μείγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το. Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε για το εύκολο στο ποτήρι τιραμισού.
  • Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.
  • Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε τα τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.