Θεϊκό κέικ πορτοκάλι - Έτοιμο με λίγα μόνο βήματα!

Αναλυτικά η συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκό κέικ πορτοκάλι - Έτοιμο με λίγα μόνο βήματα!

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα κέικ; και πόσο μάλλον το κλασσικό κέικ πορτοκαλιού της γιαγιάς που μοσχοβολάει πορτοκάλι και είναι ότι πρέπει για σνακ!

Βρήκαμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για κέικ πορτοκάλι ακόμα και για αυτούς που η κουζίνα δεν είναι το δυνατό τους σημείο!

Πρόκειται για ένα κέικ απλό, οικονομικό γιατί δε χρειάζεστε πάνω από 3 ευρώ για να το φτιάξετε, αλλά και πολύ ελαφρύ μια που μια φέτα δεν έχει πάνω από 100 θερμίδες! Ωστόσο παραμένει απολαυστικό!

κέικ πορτοκαλιού

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι Μπέικιν (κοσκινισμένο με την φαρίνα)
  • 1 βανίλια

Η εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε πρώτα να ανακατευτεί καλά το ένα και μετά ρίχνουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα την βανίλια και αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι. Τα χτυπάμε έως ότου να ενωθούν καλά.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και αφού την αλευροβουτυρώσουμε ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40'.
  • Μόλις φουσκώσει και πάρει λίγο χρώμα το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν έγινε και το βγάζουμε απο τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Τόσο γρήγορα και εύκολα μπορείς να έχεις έτοιμο στην κουζίνα σου ένα μυρωδάτο πορτοκαλένιο κέικ! Το ιδανικό θα ήταν να το συνδιάσει με ένα φυσικό χυμό για περισσότερες βιταμίνες

Τα πιο εύκολα παστάκια κέικ με ζάχαρη και γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτό είναι το πιο τέλειο γλύκισμα για την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα και τα παστάκια κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με γάλα και ζάχαρη και θα μας θυμηθείτε...

Λιώνουν στο στόμα, είναι ιδανικά για πρωινό και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 2½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. μαλακό βούτυρο
  • 1¾ φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1¼ φλ. γάλα
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)

Για την επικάλυψη

  • 60 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 3¾ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 2 κ.σ γάλα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Για τα σπιτικά παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Σκάβουμε τις άκρες του μπολ με μία σπάτουλα.
  • Χτυπάμε για ακόμα 2΄το μέιγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα μπισκότα, απλώνουμε σε μία στρώση το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50΄περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε-πρέπει να βγαίνει στεγνή από την καρδιά του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας και την απλώνουμε σε μία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε κομμάτια λαδόκολλας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο για να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλυψη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με μένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το 1 φλ. άχνης ζάχαρης. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να αραιώσει. Αν βγει αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε.
  • κέικ αργυρώ