Εύκολα ρολάκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη - Το πιο τέλειο φθινοπωρινό γλυκό

Με λίγα μόνο υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολα ρολάκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη - Το πιο τέλειο φθινοπωρινό γλυκό

Το φθινόπωρο μας χτύπησε την πόρτα κι εμείς σου παρουσιάζουμε μια τέλεια συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό αυτής της εποχής! Φτιάξε γρήγορα αυτά τα ρολάκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη και θα μας... θυμηθείς.

Είναι τέλεια και μπορείς να τα φας και για πρωινό.

Υλικά

  • Ζύμη μπριος για ρολάκια κανέλας
  • 2 μέτρια μήλα, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. κανέλα
  • 1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  • μερικά καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καφέ χρώμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν ξεκινήσει να παίρνει καφέ χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά. Κατόπιν, σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε τη ζύμη μπριός σε λαμαρίνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το μείγμα μαύρη ζάχαρης και από πάνω ρίχνουμε βροχηδόν τα μήλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε χοντρές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη, φροντίζοντας να ακουμπούν μεταξύ τους, σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα καρύδια πεκάν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Κι αν έχεις εθισμό με την σοκολάτα μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτά τα εύκολα παστάκια κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

εύκολα φθινοπωρινά γλυκά

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!