Εύκολο κέικ με ασπράδια αυγών από την Βέφα Αλεξιάδου - Έχει μυρωδιά πορτοκαλιού

Είναι απίστευτα γευστικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολο κέικ με ασπράδια αυγών από την Βέφα Αλεξιάδου - Έχει μυρωδιά πορτοκαλιού

Το κέικ είναι ένα γλυκό που τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι και η Βέφα Αλεξιάδου έχει την πιο εύκολη συνταγή! Θα μυρίσει πορτοκάλι όλο σου το σπίτι και το λες και διαιτητικό αφού δεν έχει κρόκο αυγού μέσα αλλά μόνο ασπράδια!

Παρακάτω θα βρεις την συνταγή, τα υλικά είναι λίγα και η εκτέλεση πανεύκολη! Ετοιμάσου να τους τρελάνεις όλους...

Υλικά

  • 1 κούπα μαργαρίνη soft
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3,5 κούπες αλεύρι απ
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Για από πάνω

  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα γιά 4 λεπτά (τα ασπράδια όπως είναι, όχι μαρέγκα)
  • Μετά βάζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα
  • Το βάζουμε σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και περασμένη με αλεύρι και το ψήνουμε γιά 1 περίπου ώρα στους 175 βαθμούς
  • Οταν βγει από τον φούρνο, το αλείφουμε με το ανθόνερο και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
  • Καλοφάγωτο!

Πηγή: Cookpad.com

Κι αν θες κάτι σε αλμυρό μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν εδώ την συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο παστίτσιο του κόσμου!

Κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα τους στείλεις όλους αδιάβαστους

συνταγές κέικ βέφα αλεξιάδου

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
  • Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
  • Ανακατεύοντας το μείγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).