10' σοκολατόπιτα με φρέσκο γάλα και φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρελαίνονται οι επώνυμοι

Η συνταγή που κάνει θραύση στην ελληνική showbiz

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
10' σοκολατόπιτα με φρέσκο γάλα και φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρελαίνονται οι επώνυμοι

Οι επώνυμοι της ελληνικής showbiz έχουν λατρέψει την συγκεκριμένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Η 10' σοκολατόπιτα με φύλλο και φρέσκο γάλα είναι ότι χρειάζεται κανείς για μια δόση γλυκάδας μέσα στην ημέρα!

Φτιάχνετε πολύ εύκολα και με ελάχιστα υλικά!

Υλικά Συνταγής

  • 2 έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
  • 6 κ.σ κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.)
  • 4 κ.σ κοφτές κακάο (40 γραμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ γεμάτες πραλίνα (60 γραμ.)
  • 100 γραμ. σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC στον αέρα.
  • Βγάζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα στον πάγκο. Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο.
  • Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.

Κι αν θέλετε κάτι σε αλμυρό αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι χάρμα!

Πηγή: Argiro.gr

Σοκολατόπιτα σε 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κορυφαίο καλοκαιρινό γλυκό

συνταγές σοκολατόπιτας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για τη σοκολατόπιτα

  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
  • λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι!
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
  • Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
  • Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
  • Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
  • Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.