Μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα και μηδενικές θερμίδες - Χωρίς φύλλο!

Ελάχιστα υλικά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα και μηδενικές θερμίδες - Χωρίς φύλλο!

Αυτή η συνταγή για μηλόπιτα χωρίς φύλλο θα σε ξετρελάνει! Είναι ότι πιο εύκολο, ότι πιο γευστικό κι έχει και σχεδόν μηδενικές θερμίδες!

Είναι το ιδανικότερο σνακ για μία λιγούρα της στιγμής, όπως και για να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, στη σχολή αλλά και γενικά να έχεις πάντα ένα κομματάκι μέσα στη τσάντα σου. Ένα απίστευτο γλυκάκι χωρίς ενοχές

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

  • Δύο πράσινα ή κόκκινα μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τη κρούστα από πάνω:

  • 1 κούπα βρώμη
  • Μισή κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Μισή κούπα τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία για την υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο

Για αρχή, κόψε τα μήλα της επιλογής σου σε μικρά κομματάκια. Άπλωσε σε ένα ταψάκι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα μήλα από πάνω. Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν και στη συνέχεια πρόσθεσε τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρούστα από τη μηλόπιτα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, μαζί με το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και στρώσε το πάνω στα μήλα μας με ένα κουτάλι.

Ψήσε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Υπολόγισε γύρω στα 10-15 λεπτά. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Εκτός από πολύ εύκολο, είναι και νηστίσιμο αλλά και vegan. Χωρίς πολλά υλικά και με πολύ νοστιμιά, το γλυκό μας θα γίνει ανάρπαστο.

Πηγή: eisaimonadiki.gr

Γρήγορα μηλοπιτάκια με βρώμη και σταφίδες - Με λίγες θερμίδες

συνταγές για μηλόπιτα με λίγες θερμίδες

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 μήλο κόκκινο μεγάλο
  • 4 κ.σ. Στέβια
  • 1 κ.σ. Κονιάκ
  • 2 κ.σ. Πίτουρο βρώμης (κοφτές)
  • Καρύδια χοντροκομμένο (προαιρετικά)
  • Σταφίδες ξανθιές
  • Κανέλα τριμμένη
  • Γαρύφαλλο τριμμένο
  • ελάχιστο Μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε απο την προηγούμενη το φύλλο. Βάζουμε στο μούλτι και αλέθουμε σκόνη την βρώμη
  • Ξετυλίγεται απο την συσκευασία και πασπαλίζετε τις 2 κουταλιές της στέβια σε ολο το μήκος του φύλλου.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ενα μπολάκι μικρά κομματάκια το μήλο μας, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Στέβια, την σκόνη βρώμης, τις σταφίδες, το κονιάκ, το κανελλογαρύφαλλο με το ελάχιστο μοσχοκάρυδο & αλάτι τα χοντροκομμένο καρύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Στην συνέχεια απλώνουμε το μίγμα του μήλου στο φύλλο και τυλίγουμε ρόλο πατώντας το φύλλο έτσι ώστε να κάτσει η γέμιση μέσα στο φύλλο όταν θα το κόβουμε.
  • Αφου το διπλώσετε βρέχουμε λίγο την άκρη κατά μήκος να κολλήσει το φύλλο και το διπλώνουμε με την μεμβράνη του. Αφήνουμε στον καταψύκτη για 1 ώρα έτσι ώστε να σφίξει και κόβετε πιο όμορφα ροδέλα.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC με αντιστάσεις ή160ºC με αέρα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Βγάζουμε τα μηλοπιτάκια μας, πασπαλίζουμε με λίγη στέβια και είναι έτοιμα!!!