Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

10+1 μυστικά για κουραμπιέδες αφρός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τα αυγά πρέπει να...

Θα πάθετε την πλάκα σας!

10+1 μυστικά για κουραμπιέδες αφρός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τα αυγά πρέπει να...
ΓΛΥΚΕΣ 23.11.2020 10:19
Από Youweekly Team

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται μια ανάσα μακριά και παρά τον κορωνοϊό και όλα τα μέτρα που θα παρθούν εμείς θα το γιορτάσουμε, οικογενειακά και με λίγους! Γι'αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τα 10+1 μυστικά της για να φτιάξουμε μαλακούς κουραμπιέδες!

Τα 10+1 μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλειους κουραμπιέδες

  • Το βούτυρο και τα αυγά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το καλό χτύπημα του βουτύρου και της άχνης (ή της κρυσταλλικής ζάχαρης) θα μας δώσει μια κρέμα που θα θυμίζει σαντιγί.
    Αυτό θα κάνει τους κουραμπιέδες αφράτους και μπισκοτένιους.
  • Η σόδα θα μαζέψει και θα ενώσει το πλέγμα της ζύμης. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα, αλλιώς θα αλλάξει η σύσταση της ζύμης (θα σφίξει).
  • Το αλεύρι από την ώρα που θα το προσθέσετε, όχι όλο με μιας, δεν πρέπει να το παραζυμώσετε, γιατί θα βγουν σκληροί.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι βουτυράτη και εύπλαστη. Καλύτερα πλάστε τους κουραμπιέδες στο χέρι, γιατί με το αμύγδαλο θα σας δυσκολέψει το κουπ-πατ.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί, σκεπασμένη, για 20 λεπτά. Έτσι οι κουραμπιέδες σας θα πλάθονται πιο εύκολα.
  • Στρώστε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες ή το ταψί σας. Εάν ψήνεται ταυτόχρονα δύο ταψιά με κουραμπιέδες τότε στα μισά του ψησίματος ανεβοκατεβάστε και αλλάξτε θέση στα ταψιά, για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Βάλτε τους αραιά στο ταψί, για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο και να περνάει σωστά ο αέρας ανάμεσά τους.
  • Οι κουραμπιέδες χρειάζονται καλό ψήσιμο μέχρι να σκάσουν.
  • Ραντίστε τους με ανθόνερο, όπως βγαίνουν καυτοί από το φούρνο, για να εξατμιστεί το υγρό και να «φυλακίσετε» μόνο το άρωμα του ανθόνερου.
  • Για να παραμείνουν αφράτοι αφήστε τους να κρυώσουν και μετά αχνίστε τους. Αν τους αχνίσετε καυτούς όλη η υγρασία του ατμού θα βγει στην επιφάνεια της ζάχαρης και οι κουραμπιέδες σας θα είναι σαν βρεγμένοι.

Argiro.gr

Εύκολοι κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  κουραμπιέδες

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. φυτίνη
  • 100 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 50 γραμ. κονιάκ ή λικέρ μαστίχας
  • 1/2 κ.γ κοφτό φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • 670 (περίπου) γραμ. αλεύρι μαλακό η γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
  • 100 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα

Για το άχνισμα

  • 3 πακέτα άχνη
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Για τους εύκολους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχές λαμαρίνες. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν σαντιγύ.

Έναν έναν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, γιατί πρέπει να τους «πίνει» το μείγμα κάθε φορά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ. Χτυπάμε λίγο για να αφρατέψει το μείγμα.

Σταμάταμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε το μείγμα στο χέρι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο. Εάν είναι πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει στα χέρια ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Φροντίζουμε η ζύμη να είναι αφράτη και όχι σκληρή, δηλαδή να είναι βουτυράτη για να μη γίνουν σκληροί οι κουραμπιέδες.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε αραιά τον έναν στον πλάι στον άλλον. Τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ροδίσουν καλά και να σκάσουν, δηλαδή να κάνουν ανοίγματα. Αφήνουμε να κρυώσουν γύρω στα 5 λεπτά.

Για το άχνισμα

Κοσκινίζουμε την άχνη και τις βανίλιες.

Βάζουμε την μισή άχνη σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες στην άχνη (προσοχή όχι καυτούς) και κοσκινίζουμε από πάνω την υπόλοιπη άχνη.

Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε αχνίζοντας λίγους λίγους τους κουραμπιέδες, για να αχνίζονται σωστά. Τους στήνουμε σε μία πιατέλα. Αχνίζουμε την πιατέλα με τους κουραμπιέδες. Την άχνη που θα περισσέψει θα την φυλάξετε για επόμενες χρήσεις, αφού πρώτα την κοσκινήσετε.

Argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σκέτη απόλαυση η πανακότα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

«Λουκούμι» οι κυπριακές ταχινόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό είναι στην κανέλα

Share