Τα πιο γευστικά μελομακάρονα από την Βέφα Αλεξιάδου - Το μυστικό "κρύβεται" στο πορτοκάλι

Η συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τα πιο γευστικά μελομακάρονα από την Βέφα Αλεξιάδου - Το μυστικό

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πιο γευστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μελομακάρονα. Μάλιστα, το μυστικό τους για τέλεια γεύση "κρύβεται" στο πορτοκάλι που θα βάλουμε μέσα.

Αυτή είναι η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μελομακάρονα

Υλικά - 40-50 κομμάτια

  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 8 κούπες αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • Γαρνίρισμα
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο

Κι αν θες κάτι σε αλμυρό μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν εδώ την συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο παστίτσιο του κόσμου!

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με μαγειρικό λίπος, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε μπαίκιν, σόδα, αλεύρι (κοσκινισμένα) και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  • Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
  • Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο.
  • Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

Εύκολο κέικ με ασπράδια αυγών από την Βέφα Αλεξιάδου - Έχει μυρωδιά πορτοκαλιού

Το κέικ είναι ένα γλυκό που τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι και η Βέφα Αλεξιάδου έχει την πιο εύκολη συνταγή! Θα μυρίσει πορτοκάλι όλο σου το σπίτι και το λες και διαιτητικό αφού δεν έχει κρόκο αυγού μέσα αλλά μόνο ασπράδια!

Παρακάτω θα βρεις την συνταγή, τα υλικά είναι λίγα και η εκτέλεση πανεύκολη! Ετοιμάσου να τους τρελάνεις όλους...

Υλικά

  • 1 κούπα μαργαρίνη soft
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3,5 κούπες αλεύρι απ
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Για από πάνω

  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα γιά 4 λεπτά (τα ασπράδια όπως είναι, όχι μαρέγκα)
  • Μετά βάζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα
  • Το βάζουμε σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και περασμένη με αλεύρι και το ψήνουμε γιά 1 περίπου ώρα στους 175 βαθμούς
  • Οταν βγει από τον φούρνο, το αλείφουμε με το ανθόνερο και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
  • Καλοφάγωτο!

Πηγή: Cookpad.com