Βέφα Αλεξιάδου: Συνταγή για αφράτους λουκουμάδες - Βάλτε μπόλικο μέλι

Θα πάθετε πλάκα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βέφα Αλεξιάδου: Συνταγή για αφράτους λουκουμάδες - Βάλτε μπόλικο μέλι

Η Βέφα Αλεξιάδου στο βιβλίο με τις συνταγές της, έχει την απόλυτη για ελληνικούς σπιτικούς αφράτους λουκουμάδες. Εσείς που λατρεύετε το μέλι, θα την αγαπήσετε.

Αυτή είναι η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για λουκουμάδες με μέλι

Υλικά

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 4 κσ λάδι
  • 3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει την απόλυτη συνταγή και για λαχταριστό κεικ σοκολάτας που γίνεται πανεύκολα.

Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου με πορτοκάλι

Βέφα Αλεξιάδου κουλουράκια συνταγή

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα βιτάμ
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.
  • Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.
  • Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.