Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

Ειδικά για εκείνες τις στιγμές που δεν προλαβαίνεις και θέλεις να φτιάξεις κάτι άμεσα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

Γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια σοκολάτα και μπισκότα μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ένα κλασικό, εύκολο μπισκοτογλυκό για όλες τις περιστάσεις. Ειδικά για εκείνες τις στιγμές που δεν προλαβαίνεις και θέλεις να φτιάξεις κάτι άμεσα. Επίσης, δροσιστική είναι η κρέμα καραμελέ λεμόνι.

Αυτή είναι η συνταγή για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για το ωραιότερο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια σοκολάτα και μπισκότα, φτιάχνουμε πρώτα τις 2 κρέμες.

Για την κρέμα βανίλια

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτα

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού με τα μπισκότα

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Γιαουρτογλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ - Επίσης εύκολο και γρήγορο

Ένα γιαουρτογλυκό ψυγείου, που σίγουρα έχετε δοκιμάσει είτε από την μαμά σας, είτε από την γιαγιά σας. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με ελάχιστα υλικά και χωρίς μίξερ.

Γλυκό ψυγείου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1+1/2 Πακέτα φρυγανιές
  • 250 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ νερό
  • 800 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 συσκευασίες των 100 γρ σκόνη ζελέ κεράσι
  • 400 γρ βραστό νερό
  • 400 γρ παγάκια ή παγωμένο νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μια συσκευασία ζελέ (100 γρ.).
  • Προσθέτουμε 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί όλο το ζελέ.
  • Προσθέτουμε τα 200 γρ. παγάκια ή το πολύ παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το υγρό ζελέ σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά ίσα-ίσα να πάρει μια βράση.
  • Με το που πάρει βράση το σιρόπι το αφαιρούμε από την φωτιά.
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30*24.
  • Στρώνουμε τη βάση του ταψιού με μια στρώση από τις φρυγανιές.
  • Με ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό σιρόπι σε όλες τις φρυγανιές να ποτίσουν καλά και στις άκρες που είναι σκληρές.
  • Κάνουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές και τις ποτίζουμε και αυτές με το υπόλοιπο σιρόπι.
  • Βάζουμε την βάση στη κατάψυξη να κρυώσει για 10′.
  • Βγάζουμε το κρύο και σταθεροποιημένο ζελέ από την κατάψυξη.
  • Το ρίχνουμε όλο σε ένα μπολ.
  • Με ένα σύρμα το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθεί το ζελέ σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα γιαουρτιού. Θα βλέπουμε μικρά μικρά κομματάκια ζελέ αλλά αυτό είναι και το τέλειο σε αυτό το γλυκό γιατί θα σκάνε στο στόμα οι διαφορετικές υφές.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη την κρύα βάση με τις φρυγανιές και περιχύνουμε με την κρέμα για το γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα για 3 ώρες. Θα ακουμπάμε το δάχτυλο μας στην επιφάνεια και κυρίως στο κέντρο και θα βλέπουμε ότι έχει σφίξει.
  • Μόλις έχει κρυώσει το γλυκό παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την δεύτερη συσκευασία από το ζελέ (100 γρ.) .
  • Προσθέτουμε τα άλλα 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τα άλλα 200 γρ. παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Εάν δεν είναι κρύο το μείγμα το αφήνουμε στην άκρη λίγο να πέσει η θερμοκρασία του.
  • Όταν πιάσουμε το μπολ με τα χέρια μας και δούμε ότι είναι κρύο το ζελέ, βγάζουμε από το ψυγείο το γιαουρτογλυκό.
  • Ρίχνουμε σε μία στρώση το ζελέ.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ για περίπου 2 ώρες.

Argiro.gr