Εύκολο παγωτό ροδάνικο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρελαίνει τον ουρανίσκο

Η συνταγή και η εκτέλεση αναλυτικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολο παγωτό ροδάνικο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου -  Τρελαίνει τον ουρανίσκο

Ένα παγωτό που αξίζει την προσοχή σας και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει. Άκρως δροσιστική βέβαια είναι και η καραμελέ με άρωμα λεμόνι.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για παγωτό ροδάκινο

Υλικά Συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Argiro.gr

Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά που εύκολο και γρήγορο με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση βανίλιας. Μπορεί να γίνει με ή χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς... αυγά.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια

Εύκολο παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά, σκίζοντας τη βανίλια στα δυο.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια σκισμένη στα δύο, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
  • Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
  • Για να φτιάξουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
    Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.