Εύκολο και οικονομικό - Το μπισκοτογλυκό με τα 4 υλικά που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Θα το ερωτευτείτε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολο και οικονομικό - Το μπισκοτογλυκό με τα 4 υλικά που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Γιατί... τι ταιριάζει πιο τέλεια με την συνταγή τυρόπιτας που σας δώσαμε πριν από λίγες ημέρες; Αυτό το υπέροχο μπισκοτογλυκό! Λίγα λεφτά και λίγος χρόνος είναι ο πιο τέλειος συνδυασμός.

Υλικά για το γλυκό

  • 3 συσκευασίες μπισκότα cookies με κομμάτια σοκολάτας (525gr)
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • 1 φάκελο garni βανίλια
  • 700ml γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπώλ την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε 400 γραμμάρια γάλα και χτυπάμε με το μίξερ έως γίνει κρέμα. Αφήνουμε το μπώλ στην άκρη και το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του γλυκού.

Παίρνουμε ένα πυρέξ περίπου 24Χ30 εκατοστά, βουτάμε τα μπισκότα σε ένα μικρό μπωλ με 150 γραμμάρια γάλα και τα στρώνουμε στο πυρέξ. Είναι καλό η βάση του πυρέξ να καλυφθεί καλά με τα μπισκότα έστω και με κομμάτια από αυτά.

Ρίχνουμε περίπου το 1/3 της κρέμας επάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια τους. Αφού το κάνουμε αυτό, απλώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότων από πάνω αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα. Μέσα στο γάλα μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ π.χ πικρομύγδαλο το οποίο συνδυάζεται πολύ.

Ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα επάνω από τα μπισκότα, την απλώνουμε καλά και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ώστε να κρυώσει.

Οσο περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό μας στο ψυγείο, φτιάχνουμε το garni. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε περίπου 100 γραμμάρια φρέσκο γάλα, προσθέτουμε το φάκελο με τη garni βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει κρέμα.

Με τη μαρίζ απλώνουμε τη garni σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Εάν έχουν μείνει μπισκότα τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε επίσης σε όλη την επιφάνεια επάνω από την κρέμα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 3 έως 4 ώρες έως ότου κρυώσει καλά και δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Καλό είναι να παραμείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο πριν το κόψετε για σερβίρισμα.

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: