Έτοιμο σε 10 λεπτά - Λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτοιμο σε 10 λεπτά - Λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας

Ο καιρός που έχει αρχίσει πάλι και μας τα χαλάει επιτάσσει ζεστές γεύσεις και τι καλύτερο από την πιο γευστική καλτσόνε σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;

Θέλει μόνο 10 λεπτά να την παρασκευάσεις κι άλλα 25 να ψηθεί και... πανέτοιμη!

Υλικά Συνταγής

Για την πίτσα

  • 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 πρέζες ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 2 γεμάτη κ.σ πραλινα
  • 1 γεμάτη κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
  • 1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουντούκια
  • 300 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)

Για το σερβίρισμα

  • λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • λίγα σπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

  • Aφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 ºC, στις αντιστάσεις.
  • Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Στη μισή πλευρά της ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά.
  • Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.
  • Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
  • Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση.
  • Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας.
  • Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  • Ακουμπάμε σε μικρό ταψί.
  • Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.
  • Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
  • Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr