Λιώνουν στο στόμα - Λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα με μόνο 6 υλικά

Είναι φανταστικά και γρήγορα στο μαγείρεμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λιώνουν στο στόμα - Λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα με μόνο 6 υλικά

Φανταστικά μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα, που λιώνουν στο στόμα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και πολύ σοκολατένια. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό επίσης είναι και το ζεστό καλτσόνε σοκολάτας

Η συνταγή για τα σοκολατένια μπισκότα

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • 125 γραμμ. ζάχαρη
  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γραμμ. κακάο
  • 100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Για τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα, ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο.
  • Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι.
  • Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
  • Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Δείτε εδώ πώς να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
  • Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

7 συμβουλές για να πετύχεις μαλακά μπισκότα

  • Είναι σημαντικό να ψήσεις τα cookies για λιγότερο χρόνο και να τα βγάλεις αμέσως από το φούρνο γιατί το ψήσιμο συνεχίζεται όσο είναι ζεστά.
  • Χρησιμοποιώντας λίγο κορνφλάουρ στη ζύμη τους δίνεις πιο βελούδινη υφή.
  • Η μαύρη ζάχαρη βοηθά για ένα πιο υγρό, πιο μαλακό μπισκότο.
  • Προσθέτοντας ένα επιπλέον κρόκο πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Όταν πλάθεις τα μπισκότα φροντίζεις να είναι πιο ψηλά προκειμένου να αυξήσεις το πάχος.
  • Χρησιμοποιώντας λιωμένο βούτυρο (και άρα λίγο περισσότερο αλεύρι) δημιουργείς πιο μαλακά cookies.
  • Ξεκουράζεις τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον πριν το ψήσιμο για να μεγιστοποιήσεις την επιτυχία στην υφή.