Θες λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο - "Μούρλια" αυτό το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας

Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θες λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο -

Αν θες μια συνταγή που να απαιτεί λίγο χρόνο, λίγα υλικά αλλά και να είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις σας έχουμε την ιδανική και αυτή είναι το γλυκό ψυγείο της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αν είστε λάτρεις των γλυκών του ψυγείου, δες κι αυτό εδώ με λεμόνι και γιαούρτι.

Γλυκό ψυγείου της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ lt φρέσκο γάλα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. φρέσκο γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 90 γρ. τρούφα

Για την κρέμα βανίλια

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
  • Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτα

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
  • Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
  • Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
  • Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
  • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.
  • Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  • Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  • Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

Αν θέλετε κάτι διαιτητικό, σας έχουμε την λύση

Μιας και οι ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά (δείτε εδώ την "σκληρή" προειδοποίηση από τον Καλλιάνο) αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια απόλυτη συνταγή για το πιο γευστικό Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη όπου θα σας λύσει τα χέρια καθώς είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Cheeseecake ψυγείου από την Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γρ. στέβια

Για το γαρνίρισμα

  • Φύλλα μέντας
  • 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες μούρα βατόμουρα)
  • Λίγη στέβια

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake με μασκαρπόνε.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε για το cheesecake το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
  • Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Το παγώνουμε για 2 ώρες.

Πηγή: Argiro.gr