Είναι πανεύκολες και χωράνε στην τσάντα σου - Σπιτικές μπάρες λεμονιού με μπισκότα

Ότι πρέπει να το πρωί με τον καφέ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι πανεύκολες και χωράνε στην τσάντα σου - Σπιτικές μπάρες λεμονιού με μπισκότα

Απλά υλικά για το καλύτερο γλυκό με μπισκότο και κρέμα λεμόνι. Πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση! Φτιάξτε όλοι αυτές τις μπάρες λεμονιού, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. (δείτε εδώ και άλλες εύκολες συνταγές).

Πως να φτιάξετε τις μπάρες λεμονιού

Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. τρίμματα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Ετοιμασία

  • Για τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η τσέρκι 24χ24 και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για τις μπάρες λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια όπως κάνουμε για το cheesecake.
  • Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.

Για την κρέμα λεμονιού

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού.
  • Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.
  • Παγώνουμε τις μπάρες λεμονιού στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
  • Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Αν θέλετε έντονο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κοφτό κ.γλ κουρκουμά ή λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα προσθέτουμε στο ανακάτεμα των υλικών πριν βάλουμε την κρέμα στο ταψί.

argiro.gr

Φτιάξε την δική σου κρέμα λεμονιού με 3 υλικά

Λόγω πολλών υποχρεώσεων αρκετές φορές έχουμε αναβάλλει διάφορες συνταγές που έχουμε βρει στο διαδίκτυο και μας φάνηκαν δελεαστικές καθώς δεν μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο.

Ωστόσο, μετά από αρκετό ψάξιμο σας βρήκαμε την πιο ιδανική συνταγή η οποία θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που αναζητάτε επειγόντως ένα γλυκό.

Πρόκειται λοιπόν για μια κρέμα λεμονιού με μόνο 3 υλικά το οποίο είναι αρκετά δροσερό και μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο γεύμα.

Συνταγή λεμονιού

Τι θα χρειαστείς

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σταδιακά
  • Κατόπιν, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα
  • Μοιράζουμε την κρέμα λεμονιού σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα παγώνουμε στο ψυγείο
  • Αν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε την κρέμα λεμονιού με 3 υλικά, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης

Πηγή: Argiro.gr