Ετοιμάστε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου μόνο με δυο υλικά - Θα σας "λύσει" τα χέρια

Είναι σκέτο "λουκούμι"

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ετοιμάστε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου μόνο με δυο υλικά - Θα σας

Σε περίπτωση που θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο, δροσιστικό γλυκό το οποίο θα σας "λύσει" τα χέρια τότε σας έχουμε την πιο ιδανική λύση. Συγκεκριμένα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μόνο δυο υλικά προκειμένου να ετοιμάσετε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου. Σε περίπτωση που είσαι λάτρης του καφέ τότε σας έχουμε μια ακόμη πρόταση.

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 40 cookies σοκολάτας [σχεδόν 3 πακέτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη [προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  • Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου.
  • Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια.
  • Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  • Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

Για όσους προσέχουν το κορμί τους: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σούπερ γεύση αλλά καθόλου ζάχαρη

Να κόψω γλυκό; θα ρωτάς τους καλεσμένους σου και θα φωνάζουν ομόφωνα "ΝΑΙ" με το που δοκιμάσουν έστω και μια φορά αυτό το σούπερ μπισκοτογλυκό ψυγείου. Έχει ελάχιστα υλικά κι αυτό που το κάνει μοναδικό είναι πως ενώ η γεύση του είναι σούπερ ουάου οι θερμίδες του είναι λιγότερες αφού η ζάχαρη δεν εντάσσεται στα υλικά που πρέπει να έχεις για να το δημιουργήσεις.

Μπορεί τα παγωτά αυτή την εποχή να έχουν την τιμητική τους (δείτε εδώ το καλύτερο παγωτατζίδικο στην Αθήνα) αλλά αυτό το γλυκό θα σε κάνει να παραμιλάς.

  • 200 γρ σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 300 γρ πτι μπερ με σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας την σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί.
  • Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Κατόπιν, ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα μας.
  • Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί (28×20 εκ) με σοκολατένια μπισκότα. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε ξανά με μπισκότα.
  • Έπειτα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλουμε, προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 50 γρ άχνη ζάχαρη και 2 βανίλιες.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Extra tip: Θέλει λίγη υπομονή το γλυκό ψυγείου. Βλέπεις συνήθως οι συνταγές -αναλόγως και το γλυκό- είναι γρήγορες στην παρασκευή τους κι έπειτα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν για να τις σερβίρεις. Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο, τόσο πιο πηχτό θα είναι και θα μπορείς να το σερβίρεις πιο εύκολα σε κομμάτια ή μερίδες. Ιδανικά το φτιάχνεις την προηγούμενη, το φυλάς στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (ό,τι ζητά η συνταγή) και το σερβίρεις την επόμενη.