Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που "λιώνει" στο στόμα από την Μπαρμπαρίγου

Θα ξετρελαθείτε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που

Μπορεί η πτώση της θερμοκρασίας να είναι αρκετά αισθητή τις επόμενες ημέρες, ωστόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει για ακόμη μια φορά την λύση σε περίπτωση που θέλετε να φάτε το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου. Είναι αρκετά εύκολο στο να το ετοιμάσετε ενώ μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στην πορτοκαλόπιτα που είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά.

Υλικά Συνταγής για το μαμαδίστικο γλυκό

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
  • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ

Για την υγρή σοκολάτα

  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. Αμαρέτο
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Στη συνέχεια για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου,

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά. Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
  • Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.
  • Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την υγρή σοκολάτα

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.
  • Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.
  • Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

Πηγή: argiro.gr

Είναι πανεύκολες και χωράνε στην τσάντα σου - Σπιτικές μπάρες λεμονιού με μπισκότα

Απλά υλικά για το καλύτερο γλυκό με μπισκότο και κρέμα λεμόνι. Πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση! Φτιάξτε όλοι αυτές τις μπάρες λεμονιού, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. (δείτε εδώ και άλλες εύκολες συνταγές).

Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. τρίμματα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Ετοιμασία

  • Για τις μπάρες λεμονιού, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η τσέρκι 24χ24 και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για τις μπάρες λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια όπως κάνουμε για το cheesecake.
  • Ψήνουμε για 12-14΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.

Για την κρέμα λεμονιού

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού.
  • Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.
  • Παγώνουμε τις μπάρες λεμονιού στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
  • Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Αν θέλετε έντονο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κοφτό κ.γλ κουρκουμά ή λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα προσθέτουμε στο ανακάτεμα των υλικών πριν βάλουμε την κρέμα στο ταψί.

argiro.gr