Θα ξετρελάνετε τους πάντες με το πιο δροσερό τσίζκεικ λεμόνι - "Λιώνει" στο στόμα

Πρέπει να το δοκιμάσετε!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα ξετρελάνετε τους πάντες με το πιο δροσερό τσίζκεικ λεμόνι -

Μιας και έχουμε καλοκαιράκι είναι μια πολύ καλή αφορμή να φτιάξετε ένα γλυκό της αρέσκειάς σας.Έτσι, εμείς αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το τσιζκέικ με ανθότυρο και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και δροσιστικά γλυκά. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και για το πως να φτιάξετε την πιο τραγανή μπουγάτσα με σοκολάτα.

Η συνταγή για το τσιζκέικ με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπρίγου

Υλικά

Για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Εκτέλεση

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
  • Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
  • Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο γλυκό κουταλιού λεμόνι.
  • Αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει, με τον καφέ σας, με το τσάι σας, για πρωινό, για brunch, μετά το φαγητό.

Πηγή: Argiro.gr

Μπορείτε να το συνδυάσετε με το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό ροδάκινο

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά (δείτε εδώ μέχρι πόσο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες) η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει για ακόμη μια φορά την "λύση" προκειμένου να δροσιστούμε. Η παρακάτω συνταγή έχει να κάνει με το πιο νόστιμο παγωτό ροδάκινο το οποίο είναι πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε.

Παγωτό ροδάκινο

Υλικά Συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Argiro.gr