Είναι σκέτη "κόλαση" αυτό το υγιεινό γλυκό ψυγείου με στέβια και φυτικό γάλα

Για εσένα που αποφεύγεις την ζάχαρη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι σκέτη

Είναι εύκολο οικονομικό και πολύ νόστιμο, αυτό το ελαφρύ γλυκό ψυγείου. Δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες και είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με στέβια

Υλικά

Για το γλυκό ψυγείου

  • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλα

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
  • 2 ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό

Προετοιμασία

  • Για το απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης .
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
  • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλα

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το SlimFix γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
  • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Πηγή: argiro.gr

Πώς βλάπτει η ζάχαρη τον οργανισμό μας;

  • Εγκέφαλος - Η ζάχαρη πυροδοτεί την έκκριση ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που βελτιώνει τη διάθεση. Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερη απαιτείται για να ανέβει η διάθεσή σας.
  • Δέρμα - Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τις φλεγμονές, οδηγώντας σε ακμή και δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος.
  • Συκώτι - Το συκώτι μετατρέπει τη ζάχαρη σε λίπος. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος.
  • Πάγκρεας - Η υπερβολική ζάχαρη αναγκάζει το πάγκρεας να κάνει υπερπαραγωγή ινσουλίνης, μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.
  • Στομάχι - Η επεξεργασμένη ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά το γαστρεντερικό μικροβίωμα.
  • Νεφροί - Η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε υπεργλυκαιμία, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια.
  • Καρδιά - Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών της καρδιάς.
  • Αίμα - Η επεξεργασμένη ζάχαρη προκαλεί απότομες αιχμές στο σάκχαρο του αίματος, διαταράσσοντας την ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου.