Γεμάτο μπισκότα και κρέμα αυτό το γλυκό ψυγείου - Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γεμάτο μπισκότα και κρέμα αυτό το γλυκό ψυγείου - Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα

Τα γλυκά ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως κι με αυτό εδώ που έχει όμως λεμόνι.

Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 3 lt φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γρ. κρύο γάλα
  • Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Για το γλυκό με 3 στρώσεις

  • Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.
  • Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.
  • Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
  • Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Πηγή: argiro.gr

Αν θες κάτι πιο λάιτ, δες κι αυτή τη συνταγή παρακάτω

Υλικά

  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά
  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
  • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

  • Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
  • Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
  • Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.

Για το σερβίρισμα

  • Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
  • Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
  • Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Πηγή: argiro.gr