Εύκολα και γρήγορα: Τραγανά κουλουράκια κανέλας με λιωμένη σοκολάτα από επάνω
Ελάχιστα υλικά, πολύ απόλαυση
Μπορεί η εποχή των γλυκών ψυγείου να κρατεί ακόμα καλά αφού η θερμοκρασία μέχρι στιγμής διατηρείται ζεστή αλλά από τις επόμενες ημέρες το σκηνικό θα αλλάξει (δείτε εδώ τον καιρό) άρα μήπως ήρθε η ώρα να μπείτε στην κουζίνα για ζεστά και τραγανά κουλουράκια;
Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κάθε φορά μοιράζεται μαζί μας τις πιο τέλειες συνταγές, αυτήν μας δείχνει πως να κάνουμε κουλουράκια με κανέλα.
Υλικά για τα κουλουράκια
- 70 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. ελαιόλαδο απαλό
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 50 γρ. τσίπουρο
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη.
- Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά.
- Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί.
- Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.
Τι αλεύρι βάζουμε στα κουλουράκια
Αλεύρι μαλακό: Παρασκευάζεται από μαλακό χειμωνιάτικο σιτάρι, έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, για αυτό και ό,τι παρασκευάζουμε από αυτό, όπως κουλουράκια, μπισκότα και κέικ είναι πάντα πιο αφράτα και αέρινα.