Εύκολα και γρήγορα: Τραγανά κουλουράκια κανέλας με λιωμένη σοκολάτα από επάνω

Ελάχιστα υλικά, πολύ απόλαυση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολα και γρήγορα: Τραγανά κουλουράκια κανέλας με λιωμένη σοκολάτα από επάνω

Μπορεί η εποχή των γλυκών ψυγείου να κρατεί ακόμα καλά αφού η θερμοκρασία μέχρι στιγμής διατηρείται ζεστή αλλά από τις επόμενες ημέρες το σκηνικό θα αλλάξει (δείτε εδώ τον καιρό) άρα μήπως ήρθε η ώρα να μπείτε στην κουζίνα για ζεστά και τραγανά κουλουράκια;

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κάθε φορά μοιράζεται μαζί μας τις πιο τέλειες συνταγές, αυτήν μας δείχνει πως να κάνουμε κουλουράκια με κανέλα.

Υλικά για τα κουλουράκια

  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο απαλό
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. τσίπουρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη.
  • Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά.
  • Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί.
  • Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.

Τι αλεύρι βάζουμε στα κουλουράκια

Αλεύρι μαλακό: Παρασκευάζεται από μαλακό χειμωνιάτικο σιτάρι, έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, για αυτό και ό,τι παρασκευάζουμε από αυτό, όπως κουλουράκια, μπισκότα και κέικ είναι πάντα πιο αφράτα και αέρινα.

ΠΗΓΗ Argiro.gr