Ότι πρέπει για σήμερα 14/2: «Το γλυκό του έρωτα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πως θα το φτιάξετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ότι πρέπει για σήμερα 14/2: «Το γλυκό του έρωτα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ημέρα των ερωτευμένων σήμερα και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει την πιο τέλεια γλυκιά συνταγή της. Brownies με τυρί κρέμα και πλούσια σοκολατένια γεύση.

Λίγα υλικά, λίγος χρόνος, πολλή μεράκι και αγάπη.

Τι θα χρειαστείς για το γλυκό του έρωτα

Για τα brownies

  • 250 γρ. βουτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. κακαο άγλυκο
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για το μείγμα τυριού

  • 300 τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό.
  • Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
  • Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies.
  • Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των μπράουνις.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.
  • Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
  • Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο.
ΠΗΓΗ Argiro.gr