Το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με βούτυρο και σοκολάτα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με βούτυρο και σοκολάτα

Μπορεί η πρόβλεψη για τον καιρό του Σαββατοκύριακο να μην είναι τόσο καλή (δείτε εδώ) αλλά.. πείτε αλήθεια, τι πιο ωραίο από το να είσαι σκεπασμένος με την κουβέρτα σου και να απολαμβάνεις ένα συγκλονιστικά μπισκοτογλυκό ψυγείου;

Η παρακάτω συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μπορεί να σου καλύψει αυτό το «κενό» που νιώθετε στο στομάχι - κυρίως τα βράδια - και... thanks us later!

Τι θα χρειαστείτε για το μπισκοτογλυκό:

  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Τρόποι για να λιώσετε κουβερτούρα ή σοκολάτα

Σωστό λιώσιμο σοκολάτας
  • Μάθετε πώς θα λιώσετε σωστά τη σοκολάτα με ή χωρίς μπεν μαρί και πώς θα τη διατηρήσετε λεία και γυαλιστερή.
  • Πρώτα από όλα, ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ποτέ μην προσπαθήσετε να λιώσετε μεγάλα κομμάτια σοκολάτας. Η ψιλοκομμένη σοκολάτα θα λιώσει πιο γρήγορα, όποιο τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε για το λιώσιμό της. Το πως λιώνω λευκή κουβερτούρα δεν διαφέρει σημαντικά από την κανονική απλά απαιτείται περισσότερος χρόνος.
  • Η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανική για το λιώσιμο της κουβερτούρας, μιας και είναι γνωστό ότι δεν αγαπά η σοκολάτα τις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία μέσα στο σκεύος που θα λιώσετε την σοκολάτα και στην σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσετε.
Λιώσιμο κουβερτούρας σε μπεν μαρί
  • Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα και ένα σκεύος (μπολ ανοξείδωτο ή γυάλινο) που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ακουμπήστε το σκεύος πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας. Βάλτε στην βάση της κατσαρόλας 4-5 εκ. νερό.
  • Πρέπει να φροντίσετε να εφαρμόζει καλά το μπολ στην κατσαρόλα και να σιγουρευτείτε ότι η βάση του δεν ακουμπάει στο καυτό νερό.
  • Βράστε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει ήπιος βρασμός.
  • Ρίξτε στο μπολ τα 2/3 της σοκολάτας. Σβήστε τη φωτιά κι ανακατέψτε με μαρίζ.
  • Μόλις λιώσει η πρώτη δόση, προσθέσετε και την υπόλοιπη σοκολάτα.
  • Ανακατέψτε ξανά, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία η σοκολάτα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr