Γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας με κρέμα βανίλια - σοκολάτα και μπισκότα

Ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε γλυκό ψυγείου της τεμπέλας για όλες τις περιστάσεις. Πανεύκολο για να ετοιμαστεί και μέσα σε μια ώρα θα είναι έτοιμο να το φάμε.

Πως να φτιάξετε το γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας

Υλικά

Για την κρέμα βανίλια

  1. 1 ½ lt φρέσκο γάλα
  2. 110 γρ. ζάχαρη
  3. 120 γρ. κορν φλάουρ
  4. 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  5. 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  1. lt φρέσκο γάλα
  2. 70 γρ. ζάχαρη
  3. 80 γρ. κορν φλάουρ
  4. 20 γρ. κακάο
  5. 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
  6. 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το στήσιμο

  1. ½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  2. 220 γρ. φρέσκο γάλα
  3. 20 γρ. κονιάκ
  4. 90 γρ. τρούφα

Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ με φρέσκο γάλα και μπισκότα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλια

  1. Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα.
  2. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
  3. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.
  4. Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου της τεμπέλας.
  5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  6. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά

Για την κρέμα σοκολάτα

  1. Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
  2. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
  4. Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
  5. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
  6. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  7. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
  8. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
  3. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψί.
  4. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.
  5. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  6. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  7. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
  8. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
  9. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  10. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου.
  11. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

argiro.gr