Οικονομική και γευστική επιλογή: Συγκλονιστική τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά

Ότι πρέπει για τυχόν γενέθλια μέσα στο καλοκαίρι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Οικονομική και γευστική επιλογή: Συγκλονιστική τούρτα παγωτό με μόνο 3 υλικά

Σε γιορτές, σε γενέθλια, σε πάρτυ, όπου και να την προσφέρετε θα πάρετε τα εύσημα! Αυτή η τούρτα είναι συγκλονιστικά νόστιμη και εύκολη, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως να την κάνουμε βήμα - βήμα.

Υλικά για την τούρτα

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)
  • 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1+(1/2) συσκ. πτιμπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

Δείτε επίσης: Μαμαδίσιο γλυκό ψυγείου με αυγά και γάλα

  • Στρώνουμε μεμβράνη σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.
  • Θέλουμε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα τοιχώματα για την τούρτα παγωτό.
  • Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα
  • Σε ένα παγωμένο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού.
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για την τούρτα παγωτό του για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια ωραία βελούδινη και παχύρρευστη κρέμα.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας σε όλη την επιφάνεια.
  • Την στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να είναι ίσια η επιφάνεια της.
  • Σπάμε μερικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια της κρέμας για την τούρτα παγωτό.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα απλώνουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.
  • Κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα χωρίς να τα σπάσουμε πάρα μόνο για τα μικρά κενά που δημιουργούνται.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα παγωτό και αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη την τούρτα παγωτό για 5 με 10 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την τούρτα παγωτό.
ΠΗΓΗ Argiro.gr