Τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε στην χθεσινή της 5/5 πρεμιέρα στον ALPHA η νέα σειρά, Ψέματα

Κλαίνε ή γελάνε στον σταθμό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε στην χθεσινή της 5/5 πρεμιέρα στον ALPHA η νέα σειρά, Ψέματα

O alpha φέτος έχει επικεντρωθεί στην μυθοπλασία και μετράει επιτυχίες αφού τόσο ο Σασμός από την πρεμιέρα του μέχρι και σήμερα χτυπάει 20αρια και πάνω ενώ η νέα σειρά Ψέματα που έκανε το βράδυ της Πέμπτης 5/5 πρεμιέρα έχει πολύ καλές προδιαγραφές και στοχεύει σε σίγουρη επιτυχία.

Η πλοκή έχει ως εξής: Η 38χρονη Έλενα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη) έχει μόλις χωρίσει, οπότε όταν της ζητά να βγουν ραντεβού ο Αντρέας (Χρήστος Λούλης), καρδιοχειρούργος και γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της στο Λύκειο που διδάσκει, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται μετά την παρότρυνση της αδερφής της, που τον γνωρίζει καλά καθώς είναι συνάδελφοι στο νοσοκομείο της πόλης τους.

Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά και ο Αντρέας καταλήγει στο σπίτι της Έλενας, χωρίς να δούμε τι διαδραματίζεται το υπόλοιπο της βραδιάς. Την επόμενη μέρα ο Αντρέας, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό της Έλενας την ευχαριστεί για την υπέροχη βραδιά, εκείνη όμως πηγαίνει στην αστυνομία και τον καταγγέλλει για βιασμό.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν άκρως "εθιστικό" με τους τηλεθεατές να παραληρούν στο twitter (δείτε εδώ τα σχόλια) και τα μηχανάκια της AGB να τρελαίνονται αφού κατάφεραν κι έφτασαν στο δυναμικό κοινό το πολύ δυνατό 16,5%.

Για την ώρα προβολής του - 22:40 - τα ποσοστά κρατήθηκαν πολύ υψηλά. Ξεκίνησε με lead in από τον Σασμό 19 και συνέχισε σε τέταρτα κάπως έτσι: 16,0-16,8-14,2-11,7.

Μπορεί οι Άγριες Μέλισσες που ήταν απέναντι στον ΑΝΤ1 να κατάφεραν να κρατήσουν το κοινό τους και να βγήκαν πρώτες με 18,4% αλλά και το 16 έχει προοπτικές και όχι μεγάλη διαφορά.

Spoiler alert για τα Ψέματα

Βιαστής τελικά ο Ανδρέας - Τι έκανε εκείνο το βράδυ στη Έλενα

Η σειρά, οφείλουμε να πούμε πως βασίζεται πολύ - όπως διαπιστώσαμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο - στη μίνι ισπανική σειρά με τίτλο «Ψέματα και απάτη» που προβάλλεται στο Netflix. Η σειρά μυστηρίου βασίζεται στο βιβλίο των Χάρι και Τζακ Ουίλιαμς, το οποίο κυκλοφόρησε στην αρχή της πανδημίας με το όνομα «Mentiras», αλλά ο τίτλος αργότερα άλλαξε σε «Lies and Deseit».

Βάλαμε λοιπόν στο fast forward τα επεισόδια (δείτε εδώ τι θα γίνει στο δεύτερο) και η αλήθεια... στην Ισπανική τουλάχιστον version έλαμψε: Η πρωταγωνίστρια τελικά έπεσε θύμα βιασμού.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς που πέρασαν σπίτι του (στην ισπανική σειρά Xavier Vera ενώ στην ελληνική Ανδρέα) , την στιγμή που ο πρωταγωνιστής πήγε να βάλει κρασί της έριξε ένα ναρκωτικό στο ποτό σε υγρή μορφή, τη νάρκωσε και την βίασε.

Δεν είναι, όμως μόνο αυτό το σοκαριστικό αλλά κι ένας βιασμός που θα ακολουθήσει μετά, σύμφωνα πάντα με την ισπανική version. Μέχρι τώρα όλα είναι ένα καλό αντίγραφο οπότε... σίγουρα θα υπάρξουν ανατροπές σε κάποιες σκηνές αλλά το point θα είναι το ίδιο άρα: Ο Ανδρέας έχει άδικο, η Έλενα έχει όντως δίκιο...