Ευχάριστα νέα για την Ζέτα Μακρυπούλια - Μαθεύτηκε νωρίς το πρωί πως...

Τι έδειξε η τηλεθέαση του Ρουκ Ζουκ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
roukzouk.official
roukzouk.official

Μπορεί πέρσι να πέρασε μια δύσκολη περίοδο αφού χώρισε από τον επί 10 χρόνια σύντροφό της Μιχάλη Χατζηγιάννη, ωστόσο, φέτος η Ζέτα Μακρυπούλια ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει με το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει, Ρουκ Ζουκ.

Η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1, παρουσιάζει το Ρουκ Ζουκ από το 2017 με τεράστια επιτυχία κάτι που αποδεικνύουν τα ποσοστά.

Τι τηλεθέαση όμως έκανε χθες 24/10 το Ρουκ Ζουκ της Ζέτας Μακρυπούλια

Το τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται στην μεσημεριανή ζώνη του σταθμού του Αμαρουσίου σημείωσε 17% ενώ σε τέταρτο έφτασε μέχρι και το 18,3. Όπως φαίνεται η Ζέτα Μακρυπούλια ταιριάζει πολύ στο ύφος του παιχνιδιού.

Μάλιστα πολύ καλά σε τηλεθέαση πήγε και το Ρουκ Ζουκ Special που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 23/10.

Ρουκ Ζουκ ΑΝΤ1 τηλεθέαση
roukzouk.official

Πως παίζεται το Ρουκ Ζουκ

Θέμα του παιχνιδιού είναι ο έλεγχος της ικανότητας των παικτών να συσχετίζουν μεταξύ τους λέξεις-έννοιες με σημασιολογική συνάφεια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο παιχνίδι συμμετέχουν δύο ομάδες φίλων ή συγγενών (η σχέση τους είναι σημαντική βοήθεια, αφού μπορούν να αναφέρονται σε κοινά βιώματα) και στον πρώτο γύρο το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι "taboo".

Όλοι οι παίχτες φορούν ακουστικά, για να μην ακούν τους συμπαίκτες τους και στον πρώτο παίκτη της ομάδας δίνεται μια λέξη, την οποία πρέπει να περιγράψει στο δεύτερο παίκτη χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις παράγωγες ή με την ίδια ρίζα. Όταν ο δεύτερος παίχτης βρίσκει τη λέξη, πρέπει να την περιγράψει στον επόμενο, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις λέξεις που ήδη χρησιμοποιήθηκαν από τον συμπαίκτη του κ.ο.κ. Σκοπός είναι να προλάβουν όλοι οι παίχτες να βρουν τη λέξη μέσα στον καθορισμένο χρόνο.

Με την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από τον ΑΝΤ1, προστέθηκε στο αρχικό κόνσεπτ ένας νέος γύρος παιχνιδιού, η παντομίμα. Σε αυτόν τον γύρο ένας παίκτης από κάθε ομάδα πρέπει να περιγράψει τον τίτλο μίας ταινίας, ενός τραγουδιού ή μίας απλής φράσης στους συμπαίκτες του μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο, χωρίς να μιλήσει. Τη σεζόν 2018-2019 τα δύο από τα τέσσερα θέματα της παντομίμας ήταν ομαδικά. Τη σεζόν 2019-2020 στα ομαδικά θέματα προστέθηκε η κατηγορία "τραγούδι" όπου οι παίκτες τραγουδούν στίχους του τραγουδιού και ο άλλος παίκτης πρέπει να βρει τον τραγουδιστή, ενώ προστέθηκε και η κατηγορία σκίτσο όπου οι παίκτες, αντί να περιγράψουν τη φράση ή τη λέξη, τη ζωγραφίζουν.

Ο τρίτος γύρος που ακολουθεί έχει το όνομα Rouk Zouk Classic Double και ακολουθεί τους κανόνες του πρώτου γύρου, με μόνη διαφορά ότι οι πόντοι που κερδίζουν οι ομάδες για κάθε σωστή απάντηση είναι περισσότεροι.

Τη σεζόν 2018-2019, προστέθηκε ένας ακόμα γύρος με τον τίτλο Tablet Word. Στον γύρο αυτόν οι παίκτες προσπαθούν να περιγράψουν στον πρώτο παίκτη κάθε ομάδας λέξεις που αρχίζουν από ένα συγκεκριμένο γράμμα, χωρίς όμως να κάνουν παντομίμα. Οι λέξεις εμφανίζονται κάθε φορά σε μία οθόνη τοποθετημένη σε κράνος που φοράει ο πρώτος παίκτης, ο οποίος πρέπει να μαντέψει τις λέξεις. Όποια ομάδα στο τέλος αυτού γύρου έχει συγκεντρώσει από όλο το παιχνίδι τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό.

Στον τελικό γύρο, δίνεται στους παίκτες μια λέξη ή μια φράση και πρέπει να βρουν όσες πιο πολλές συναφείς λέξεις μπορούν, από τις τέσσερις που έχει προτείνει ο αρχηγός της ομάδας. Αυτό επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Στην τρίτη φορά ο αρχηγός προτείνει πέντε λέξεις, η μία εκ των οποίων κρύβεται από την παραγωγή. Αν οι παίκτες βρουν τις τέσσερις υπόλοιπες, διπλασιάζουν τα χρήματά τους και τους δίνεται η επιλογή είτε να τα διατηρήσουν και να σταματήσουν εκεί ή να τα ρισκάρουν για 5.000€ αρκεί να βρουν την λέξη που έκρυψε ο υπολογιστής, με μία και μόνο προσπάθεια.

Η ομάδα που φτάνει στον τελικό, έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε 5 συνεχόμενα επεισόδια του παιχνιδιού, εκτός και αν χάσει από κάποια άλλη ομάδα.

Με την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από τον ANT1, εφαρμόζεται στο παιχνίδι ένας μεγάλος τελικός στο τέλος της σεζόν, όπου μονομαχούν οι καλύτερες ομάδες της εκάστοτε σεζόν. Έτσι, αναδεικνύεται μια νικήτρια ομάδα όλου του κύκλου του Ρουκ Ζουκ.