Κλαίνε ή γελάνε στο STAR; - Η τηλεθέαση του τελικού του GNTM 5

Τι έδειξε το δυναμικό κοινό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κλαίνε ή γελάνε στο STAR; - Η τηλεθέαση του τελικού του GNTM 5

To βράδυ της Παρασκευής 23/12, Αλεξία, Βικτώρια και Μαρίτα έδωσαν μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου του GNTM 5. Τάσος Σοφρωνίου, Βίκυ Καγιά και Γιώργος Καράβας, έκριναν τις φωτογραφίες, το catwalk και το διαφημιστικό και έδωσαν τις βαθμολογίες τους.

Τα κορίτσια κρίθηκαν με βάση την κίνηση, την υποκριτική, την έκφραση αλλά και το περπάτημα. Πριν από αυτό, παρέλασαν από το πλατό όλες οι παίκτριες του αρχικού cast, κάνοντας πασαρέλα για τελευταία φορά και λαμβάνοντας τα θετικά σχόλια των κριτών.

Στο τέλος όμως η Αλεξία κέρδισε το GNTM 5 με 94 βαθμούς, με το κοινό να την βγάζει νικήτρια. Το twitter μάλιστα, έκραξε άσχημα μια από τις φιναλίστ καθώς είπαν πως είχε βύσμα Καράβα και Καγιά.

Τι τηλεθέαση όμως σημείωσε το GNTM 5 στο STAR;

Σύμφωνα με το δυναμικό κοινό (δείτε το γενικό της τηλεθέασης), o τελικός σημείωσε 14,6% ενώ σε τέταρτα έκανε 9.1 - 10.2 - 10.5 - 12.6 - 12.2 - 10.3 - 14.2 - 16.0 - 13.3 - 14.6 - 17.6 - 19.6 - 21.9 - 20.4 - 17.2.

Βέβαια, να σημειωθεί πως απέναντι του είχε έναν μεγάλο ανταγωνιστή! Ο λόγος για την σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς που σημείωσε 19,8% τηλεθέαση (τέταρτα 19.5 - 20.6 - 20.6 - 18.8 - 19.9 - 18.7 - 20.5).

Prime time

  • ΑΝΤ1: Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος 13,5
  • ΑΝΤ1: Ρουκ Ζουκ Special 11,4
  • OPEN: Η δική μας οικογένεια 4,2
  • OPEN: Ο πλανήτης του Γουίλι 4,9
  • ALPHA: Μην αρχίζεις την μουρμούρα 18,7
  • ALPHA: Kung fu panda 9
  • STAR: Cash or crash
  • STAR: GNTM ΤΕΛΙΚΟΣ 14,6
  • ΣΚΑΙ: Νταιάνα 4,8
  • MEGA: Γη της Ελιάς 19,8
  • MEGA: H κόμισα της Κέρκυρας 16
  • ΕΡΤ: Τα νούμερα 4,2

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Τα highlights του τελικού του GNTM 5

'Σπάραξε'' στο κλάμα η Αλεξία Τράικο

Το επεισόδιο ξεκίνησε με το πρώτο πλάνο να είναι στη βίλα, που έμειναν όλα τα κορίτσια, τα οποία έζησαν αγωνίες, χαρές αλλά και μεγάλες συγκινήσεις μέχρι να φτάσουμε στηN τελική τριάδα.

Η Αλεξία, Βικτώρια και Μαρίτα περιέγραψαν τα συναισθήματα τους, λίγο πριν μαζέψουν οριστικά τα ρούχα και τις βαλίτσες τους από το σπίτι.

Αυτό, που δεν περιμέναμε και έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η συγκίνηση της Τράικο, μιας και έχει δείξει έναν πιο σκληρό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά τελικά λίγο πριν το τέλος ''έσπασε'', αφού ξέσπασε σε κλάματα με αφορμή τη μέχρι τώρα διαδρομή της.

Τον αγκάλιαζαν και τον χάιδευαν - Ξετρελαμένες οι φιναλίστ με την τελευταία τους φωτογράφιση

Τα ζητούμενα πολλά, δύσκολα και απαιτητικά, καθώς τα κορίτσια έπρεπε να φλερτάρουν με το ιδανικό, με το τέλειο, με τη νίκη και αυτό δεν μπορεί να αντιπροσωπεύεται καλύτερα από τον νικητή του GNTM 3, Ηρακλή Τσουζίνοβ, το είδωλο του οποίου προβλήθηκε μέσω ενός προτζέκτορα σε έναν τοίχο. Οι φιναλίστ έπρεπε να εξωτερικεύσουν τη δυναμική και την αυτοπεποίθησή τους, στοιχεία με τα οποία κατακτούν ό,τι θέλουν.

Ο έντονος ανταγωνισμός εναλλάσσεται με τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό ενώ για πρώτη φορά οι διαγωνιζόμενες παρακολουθούν την επίδοση του εκάστοτε μοντέλου από τις θέσεις των κριτών, δίπλα στον Τάσο Σοφρωνίου.

Απούσα μία από τις 3 φιναλίστ - Ξεκίνησε διαφορετικά η βραδιά του τελικού

Πριν από την ψηφοφορία των κριτών, στο σετ μπήκαν για τελευταία φορά όλες οι παλιές παίκτριες αλλά και τα κορίτσια, που διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο.

Η ανατροπή ωστόσο συνέβη, όταν είδαμε 2 από τις 3 φιναλίστ, καθώς μόνο η Αλεξία και η Βικτώρια παρευρέθηκαν μπροστά στους κριτές.

Από την άλλη η Μαρίτα βγήκε μέσα από live κλήση, αφού όπως τόνισε - με χαμόγελο παρ΄ όλα αυτά στο στόμα - έχει κολλήσει κορωνοϊό.