Τέτοια νούμερα βλέπουν σπάνια - Ο κακός χαμός με την τηλεθέαση του τελικού της Eurovision στην ΕΡΤ

Απίστευτο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέτοια νούμερα βλέπουν σπάνια - Ο κακός χαμός με την τηλεθέαση του τελικού της Eurovision στην ΕΡΤ

To βράδυ του Σαββάτου 13/5 πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Eurovision που προβλήθηκε όπως κάθε χρονιά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Η Σουηδία με την Loreen ήταν η μεγάλη νικήτρια για φέτος, γίνοντας έτσι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει δυο φορές στον μουσικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Από την άλλη η Κύπρος με τον Andrew Lamprou δεν κατάφερε να μπει στην 10άδα. Πολλοί μάλιστα, έριξαν το φταίξιμο στο 4άρι που του έδωσε η ελληνική επιτροπή (δείτε τι γράφτηκε στο twitter που προκλήθηκε χαμός).

Γενικά φέτος έκραξαν πολλοί την ΕΡΤ. Όλα ξεκίνησαν όταν επέλεξαν τον Victor Vernico να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αφού όπως ειπώθηκε από όλους δεν ήταν έτοιμος φωνητικά. Επίσης, σχολιάστηκε έντονα και η σκηνική μας παρουσία, καθώς έβαλαν ένα 16χρονο άγουρο παιδί να τραγουδήσει μόνος του εντελώς.

Τι τηλεθέαση έκανε όμως ο τελικός της Eurovision

Σύμφωνα με τον πίνακα του δυναμικού κοινού, ο τελικός της Eurovision σημείωσε το απίστευτο 36,8% (τέταρτα 22.5 - 27.9 - 31.2 - 30.7 - 32.6 - 33.9 - 35.6 - 36.1 - 38.2 - 39.6 - 38.8 - 39.7 - 42.8 - 45.8 - 46 - 47.1).

Παρόλο που η Ελλάδα δεν συμμετείχε στον τελικό, όλοι ανυπομονούσαν να δουν ποιος τελικά θα κερδίσει!

Prime time

  • ΣΚΑΙ: Η ζηλιάρα 6,2
  • ΕΡΤ: Eurovision τελικός 36,8
  • ΜEGA: Μια κυρία στα μπουζούκια 7
  • STAR: Ο σκοτεινός ιππότης 10,1
  • ALPHA: O κύριος πτέραρχος 7,5
  • ANT1: Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος 17,7
  • ΑΝΤ1: Yesterday 6,5
  • OPEN: Ένας μεγάλος έρωτας 3,8

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.