Σταματίνα Τσιμτσιλή: Γιατί ο ALPHA δεν την αφήνει να φύγει

Η μια και μοναδική αλήθεια

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Γιατί ο ALPHA δεν την αφήνει να φύγει

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στη εφηβική της ηλικία κατάφερε να ξεχωρίσει στο τμήμα της δημοσιογραφίας ANT1 MediaLab και να αποφοιτήσει με εξαιρετικά άριστους βαθμούς. Κάπως έτσι ήταν και συνεχίζει να είναι η πορεία της στον χώρο: Ξεχωριστή και εξαιρετικά άριστη.

Μπορεί να πέρασε από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς μαζεύοντας εμπειρίες αλλά το λιμάνι της από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα είναι o ALPHA. 9 ολόκληρα χρόνια στο Happy Day, δεν τα λες και λίγα.

Πέρυσι ακούστηκε αρκετά έντονα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια πως η συνεργασία χρόνων της Σταματίνας και του ALPHA ενδέχεται να διακοπεί με την παρουσιάστρια να πετάει σε άλλη φωλιά, κάτι όμως που το κανάλι διέψευσε κατηγορηματικά, αφού την σωστή στιγμή, λίγο πριν την λήξη του συμβολαίου της, έδωσαν πάλι τα χέρια κάνοντας ένα πολύ δυνατό deal: Για τα τρία επόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2022 μέχρι το 2025 - τουλάχιστον - η Σταματίνα θα καλημερίζει μέσα από την συγκεκριμένη συχνότητα. Ένα deal που κάθε μέρα που περνάει επιβραβεύεται από το τηλεοπτικό κοινό.

Γιατί ο ALPHA θέλει την Σταματίνα τόσο πολύ;

Μπορεί να λένε συχνά ότι «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται» αλλά είμαι της άποψης πως που και που αξίζει να τονίζουμε κάποια πραγματάκια.

  1. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κάθε μέρα επί 9 ολόκληρα χρόνια στον ALPHA αποδεικνύει πόσο έξυπνη, ευχάριστη και αγαπητή είναι. Τα τελευταία χρόνια ειδικά που μας έχουν βρει τα χίλια μύρια όσα (κορωνοϊός, Τέμπη κλπ.) η Σταματίνα έχει αποδείξει πως μπορεί να χειριστεί με αξιοπρέπεια κάθε γεγονός.
  2. Η Σταματίνα είναι σωστή επαγγελματίας. Δεν έχει προσβάλλει ούτε εκθέσει κανέναν συνεργάτη της, ποτέ. Γι' αυτό άλλωστε έχει μια σταθερή ομάδα στο πλευρό της που την σέβεται, την εκτιμά και την αγαπά. Το έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές άλλωστε, δεν της αρέσει να βγαίνει από την ρουτίνα της. Εμείς θα πούμε πάντως πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει!
  3. Τέλος, έχετε δει εσείς καμιά παρουσιάστρια να αγγίζει επί μήνες ολόκληρους σχεδόν καθημερινά όποια κι αν είναι η επικαιρότητα και θεματολογία 30%; Η Σταματίνα το κάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού η τελευταία εβδομάδα. Μέχρι κι εχθές, που απασχολούσε πολύ το ναυάγιο στην Πύλο, μια όχι τόσο ευχάριστη θεματολογία για μια ψυχαγωγική εκπομπή, η Σταματίνα με την ομάδα της κατάφερε να φτάσει στο δυναμικό κοινό το 24% σημειώνοντας σε τέταρτα μέχρι και 28.5 (14,5-20,8-26,4-23,8-28,5-25,4-27,7-27,0-21,5-19,5) [δείτε εδώ τι έκαναν σε νούμερα οι εκπομπές απέναντί της]

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς στην θέση του ALPHA δεν θα την αφήναμε σίγουρα να φύγει.