Πρωίαν σε είδον: Πρεμιέρα (4/9) για Σεργουλόπουλο & Μελίτα - Τα νούμερα τηλεθέασης μετά την αλλαγή ώρας

Τους στήριξε το τηλεοπτικό κοινό;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πρωίαν σε είδον: Πρεμιέρα (4/9) για Σεργουλόπουλο & Μελίτα - Τα νούμερα τηλεθέασης μετά την αλλαγή ώρας

Τη Δευτέρα 4/9 έκανε πρεμιέρα το ''Πρωίαν σε είδον'' με τη Τζένη Μελίτα και το Φώτη Σεργουλόπουλο να λένε ''Καλημέρα'' πλέον από το στούντιο της ΕΡΤ μιας και έγινε γνωστό, πως η εκπομπή φέτος αλλάζει ώρα προβολής.

Ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές τους ήταν οι δύο παρουσιαστές και από όσο φάνηκε εμφανώς χαρούμενοι, που εν τέλει - φέτος - η εκπομπή μεταφέρθηκε στη ζώνη, που ανήκε από όταν είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για αυτήν (δείτε εδώ την πρώτη καλεσμένη).

Πως τα πήγε σε τηλεθέαση το ''Πρωίαν σε είδον'' στην πρεμιέρα του

Τα νούμερα τηλεθέασης, που λάβαμε σήμερα, Τρίτη (5/9) στα χέρια μας είναι αυτά, τα οποία θα μεταφέρουν μία εικόνα σχετικά με το αν το κοινό ήταν πιστό στο νέο ραντεβού. Πιο αναλυτικά, η πρεμιέρα του ''Πρωίαν σε είδον'' έφτασε συνολικά στο 8% (5,3 6,3 6,8 10,7 10,2 8,6 7,5 8,5). Η πορεία σε κάθε περίπτωση θα είναι αυτή, που θα κρίνει αν η αλλαγή ώρας ήταν ή όχι καλή επιλογή.

Πρωινή ζώνη

  • ΣΚΑΪ: Αταίριαστοι 13,6
  • ALPHA: Alpha τώρα 8,2
  • MEGA: Ρετιρέ (Ε) 18,0
  • OPEN: Καλοκαίρι Yes 7,4
  • EΡΤ: Πρωίαν σε είδον 8,0
  • STAR: Wabbit 7,8

Τι συνέβη λίγο μετά την πρεμιέρα

Λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα, έγινε γνωστό πως για δύο μέρες, το Πρωίαν σε είδον θα τελειώσει λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα ένα τέταρτο, δηλαδή στις 11:45.

Την Τρίτη 5/9 και την Τετάρτη 6/9, το κανάλι αποφάσισε πως οφείλει να τροποποιήσει το πρόγραμμα, διότι την ώρα εκείνη θα προβάλλεται Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ όπου παίζουν η Λιθουανία με την Σερβία και η Γερμανία με τη Λετονία. Από την Πέμπτη 7/9, παρόλα αυτά, το πρόγραμμα θα επανέλθει στην κανονική του ροή και η εκπομπή θα τελειώνει στις 12:00.

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.