Σαββατοκύριακο με πλούσιο πρόγραμμα ξένων ταινιών υπόσχεται για τις 5 και 6 Σεπτεμβρίου το MEGA και βγήκε η αναλυτική ανακοίνωση.
Αυτή είναι η ανακοίνωση του MEGA
Η ταινία του Μπρους Μπέρεσφορντ «Flint ψάχνοντας για την αλήθεια» ({Flint», ΗΠΑ, 2017) που προτάθηκε για το βραβείο Emmy καλύτερης τηλεταινίας το 2018 και το Σάββατο που μας έρχεται 5/9) μεταδίδεται για πρώτη φορά από το MEGA, είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κοινωνικό δράμα στο οποίο γίνεται μια αναδρομή σε μια περιβαλλοντική κρίση που συγκλόνισε την Αμερική: έχοντας ανακαλύψει ότι το πόσιμο νερό της πόλης Φλιντ του Μίσιγκαν είναι μολυσμένο και προκαλεί καταστροφικά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, τρεις γυναίκες (Κουίν Λατίφα, Μαρίν Άιρλαντ, Μπέτσι Μπραντ) ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την αποκάλυψη των αδικημάτων που διαπράχθηκαν από τους απερίσκεπτους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ένα οικολογικό θρίλερ που συνδυάζει την προσέγγιση του ρεπορτάζ δίνοντας συγχρόνως σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα.
Με το «Blade Runner 2049» (ΗΠΑ, 2017) που κάνει πρεμιέρα στο MEGA αυτή την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ «πατά» αθόρυβα σαν γάτα, πάνω στην αριστουργηματική ταινία «Blade Runner» (1982) του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ (ο οποίος παίζει επίσης εδώ). Και φτιάχνει το δικό του, πρωτότυπο όραμα: όπως και στο «Blade Runner» έτσι και εδώ, ένας Blade Runner, ένας αστυνομικός του μέλλοντος (Ράιαν Γκόσλνινγκ) αναλαμβάνει την εξολόθρευση ρεπλικών κατασκευασμένων από μια πολυεθνική εταιρία με σκοτεινές βλέψεις για το μέλλον του Σύμπαντος. Ο ιδρυτής της (Τζάρεντ Λίτο) καλλιεργεί την επιστήμη της «τεκνογονίας» με στόχο τρισεκατομμύρια πανομοιότυπα «στρατιωτάκια» σε κάθε γωνιά του Διαστήματος. Μια Μετρόπολις του Σύμπαντος. Η ταινία μοιάζει να αναζητεί τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το ανθρώπινο από το μη ανθρώπινο, το ζωντανό από το κατασκευασμένο. Και το κάνει με εικόνες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα – σπανίως έχουμε νιώσει τόσο έντονα, κυριολεκτικά στο πετσί μας, τη μολυσμένη, εφιαλτική ατμόσφαιρα ενός δραματουργικού χώρου.
Το «Salt» (ΗΠΑ, 2010) του Φίλιπ Νόις που μεταδίδεται από το Μεγάλο Κανάλι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00, είναι μια κλασικής δομής περιπέτεια με την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της πράκτορα της CIA που θα έρθει αντιμέτωπη με την υπηρεσία της όταν ένας Ρώσος πρώην πράκτορας (Ντανιέλ Ολμπρισκί) διατείνεται ότι στην πραγματικότητα είναι πράκτορας των Ρώσων. Ένας ακόμη δυναμικός ρόλος λοιπόν για τη διάσημη ηθοποιό, σε μια ταινία που θέλει να ξεφύγει από το επίπεδο μίας ακόμη περιπέτειας, φέρνοντας στο νου την κατασκοπική παράνοια αλλοτινών εποχών, κυρίως στις ταινίες της δεκαετίας του 1970. Θετικό το γεγονός ότι δεν πέφτει στην παγίδα των ασταμάτητων ειδικών εφέ, αν και για αυτά ακριβώς τα εφέ απέσπασε μια υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ. Το «Salt» σηματοδότησε την δεύτερη συνεργασία του Αυστραλού Νόις με την Αμερικανίδα σταρ μια δεκαετία περίπου από την μεγάλη επιτυχία τους, «Συλλέκτης οστών» Ωστόσο έχουμε και το τέλος από το δελτίο του Mega για γνωστή παρουσιάστρια.
«Έσκασε» ανακοίνωση από το Mega
Μόλις πριν από λίγα λεπτά, «έσκασε» μία νέα επίσημη ανακοίνωση από το Mega, η οποία αφορά μία νέα εκπομπή που πρόκειται να ξεκινήσει με τη νέα σεζόν στο κανάλι προκειμένου να φέρει τα πάνω κάτω στην ελληνική τηλεόραση!
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η πρωινή ενημέρωση ξεκινά δυνατά στο MEGA. H εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη είναι το απαραίτητο, πρώτο πρωινό ραντεβού μας με την ενημέρωση. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 05:30 με 10:00 το επιτυχημένο δίδυμο θα μας μεταφέρει με άποψη, ρυθμό, ταχύτητα, αξιοπιστία αλλά και χιούμορ την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας και όλων των θεμάτων που πρέπει να γνωρίζουμε για το ξεκίνημα της ημέρας.
Μαζί τους η πιο ενημερωμένη ομάδα ρεπόρτερ και σχολιαστών.
Από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπου υπάρχει είδηση, με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις αλλά και διαρκή επαφή με τους τηλεθεατές οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα σχόλιά τους, τις παρεμβάσεις τους αλλά και τις πληροφορίες για κάθε θέμα που πρέπει να αναδειχθεί.
Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη θα ανοίγουν καθημερινά και σε σταθερή βάση, όπως πολύ καλά γνωρίζουν να κάνουν, δίαυλο επικοινωνίας με τους τηλεθεατές. Θα παρουσιάζουν τα μεγάλα θέματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και χωρίς υπερβολές, θα φωτίζουν τα καθημερινά προβλήματα που ζητούν λύση, θα συνομιλούν με τους αρμόδιους, θα ζητούν απαντήσεις από τους θεσμικούς υπεύθυνους.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού να μπαίνει ψηλά στην ατζέντα της ενημέρωσης για όλα τα δίκτυα παγκοσμίως, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» θα δίνει αξιόπιστα όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε από μέρα σε μέρα αλλά και τις ειδήσεις από όλες τις γωνιές του πλανήτη για την πορεία του Covid-19.
Η πολιτική, τα εθνικά θέματα, τα μεγάλα διεθνή γεγονότα, η παρουσίαση των οικονομικών θεμάτων, αναλυτικά και κατανοητά, ο αθλητισμός, ο καιρός, η οικολογία είναι όλα στην ατζέντα της εκπομπής.
Και φυσικά όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή, όσα μας κάνουν να χαμογελάμε, όσα μας αρέσουν να σχολιάζουμε με τις παρέες μας, όσα πρωτότυπα συμβαίνουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας, το lifestyle, τα καλλιτεχνικά νέα, η επισκόπηση των social media. Όλα έχουν θέση στην Κοινωνία. Το ραντεβού είναι σταθερό στο MEGA.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA
Με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη
Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 05:30-10:00
Mόλις πριν από λίγες μέρες, έγινε η επίσημη ανακοίνωση για το όνομα της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα στο Mega – δείτε τη εδώ.


">
">
">
">
">
">
">