Αγγελική Spoiler: Αυτό είναι το τέλος της σειράς

Η Αγγελική μένει ζωντανή, πληρώνουν οι υπεύθυνοι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγγελική Spoiler: Αυτό είναι το τέλος της σειράς

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό 7 Μέρες TV, ο σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, Αγγελική, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για το τέλος του σίριαλ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν.

Οι αποκαλύψεις του σεναριογράφου για το τέλος της Αγγελικής

Έχουν περάσει τα εκατό πρώτα επεισόδια της Αγγελικής. Τι αίσθηση σου αφήνει εσένα η σειρά όταν τη γράφεις;

Νομίζω της αποκατάστασης της τάξης. Όσοι χαρακτήρες έχουν κακοποιηθεί και πληγωθεί εντέλει δικαιώνονται. Όλα μπαίνουν στη θέση τους. Οι ήρωες καλύπτονται από τους νόμους της ηθικής και της δικαιοσύνης.

Έχεις δημιουργήσει με λεπτομέρεια και προσοχή τους χαρακτήρες των ηρώων, δίνοντας στον καθένα ειδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ποιος ήταν ο πιο απαιτητικός, αυτός που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Γενικά, είναι πάντα δύσκολο το να δώσεις υπόσταση είτε σε έναν ήρωα, είτε είναι θετικός είτε αρνητικός. Αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αντιφατικότητα ως χαρακτήρας ήταν η Αθηνά. Είναι την ίδια στιγμή μία σκληρή γυναίκα που κάνει την πάντα για τα παιδιά της, αλλά και ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται μία ασθένεια. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν σκληραγωγημένο, δυνατό, αδιάλλακτο ήρωα που βρίσκεται σε μία φάση αδυναμίας.

Ο χαρακτήρας της Αγγελικής είναι επίσης πολύπλοκος. Είναι μία πολύ πληγωμένη γυναίκα. Έχει ως στόχο να δουλέψει στο κτήμα γιατί επιθυμεί να κάνει τους θύτες της να πονέσουν. Δεν σκόπευε να τους σκοτώσει. Ούτως ή άλλως, το έγκλημα που έχουν διαπράξει έχει παραγραφεί. Θέλει, ωστόσο, με κάποιον τρόπο να ησυχάσει και αναζητά αυτή τη λύτρωση. Όλοι οι χαρακτήρες ταλανίζονται από αντιφάσεις, απλώς θεωρώ ότι η Αθηνά και η Αγγελική είναι οι πιο δύσκολοι.

Αγγελική τέλος

Ο Παύλος έχει χαμηλή εκτίμηση. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την συνθήκη, οπότε προκαλεί προβλήματα. Ο Νικόλας, που δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις ενοχές του, ξεσπά στα ναρκωτικά και πλέον καλείται να ενηλικιωθεί.

Στην περίπτωση του Δημήτρη υπήρχε μία γενετική παρακαταθήκη προς το έγκλημα. Ο Στέφανος μεγάλωσε ως αφεντικό. Είναι ένας σοβαρός, καθαρός τύπος, εγκλωβισμένος στην εικόνα του. Δεν μπορεί να λειτουργήσει παρορμητικά. Νιώθει ότι σχεδόν δεν του επιτρέπεται.

Ο Στέφανος κάνει πρόταση γάμου στην Αγγελική κι εκείνη δέχεται. Αν και αυτό το γεγονός δεν αρέσει στην υπόλοιπη οικογένεια, δεν θα αποκαλύψουν στον Στέφανο όσα γνωρίζουν για την Αγγελική. Στο τέλος οι δύο ήρωες θα παντρευτούν.

Περίπου. Γίνονται πολλά μέχρι αυτή την εξέλιξη. Η οικογένεια έχει μάθει την πραγματική της ταυτότητα. Ο Στέφανος της κάνει πράγματι πρόταση γάμου και εκείνη δέχεται γιατί τον έχει ερωτευθεί αληθινά. Δεν περίμενε να της συμβεί αλλά το έφερε η τύχη. Για την οικογένεια των Αργυρών ο Στέφανος παρά το ότι δε μοιάζει ουσιαστικά καθόλου με τον πατέρα του είναι υψηλού status παίκτης.

Δε θέλουν να τον δυσαρεστήσουν. Τον σέβονται και τον αγαπούν κιόλας. Ακόμη και ο Παύλος του έκλεψε την γυναίκα από το κόμπλεξ του για εκείνον. Αισθάνονταν συνεχώς κατώτερος. Έτσι και παρά το ότι θα στόχος τους να απομακρύνουν την Αγγελική από την οικογένεια και να απαλλαχθούν οριστικά από εκείνη καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αλλάξουν στάση. Ανησυχούν για τι θα γίνει αν καταρρεύσει ο Στέφανος και βέβαια, υπάρχει και η Δανάη η οποία είναι επίσης κομμάτι τους.

Θα μάθει η οικογένεια Αργυρών ότι η Δανάη είναι παιδί της Αγγελικής.

Ναι.

Στη Χιλιανή σειρά η κεντρική ηρωίδα πεθαίνει στο τέλος. Εδώ θα έχουμε πιο χαρούμενο τέλος;

Η δική μας σειρά είναι πιο κοντά στα δεδομένα της χώρας μας. Η κάθαρσης εκδηλώνεται με δύναμη, ένταση, οξύτητα και σθένος.

Που σημαίνει λοιπόν ότι θα δικαιωθεί η Αγγελική στο τέλος;

Και στη χιλιανή εκδοχή δικαιώνεται, αλλά μετά θάνατον. Εκεί υπάρχει άλλου είδους κάθαρση.

Άρα η Αγγελική θα ζήσει.

Ναι. Δε θα πεθάνει. ‘Έχει γραφεί το σενάριο του τέλους.

Ο Δημήτρης θα τιμωρηθεί για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει;

Ναι, θα τιμωρηθεί. Μέσω της Αγγελικής, αποκαλύπτονται όλοι οι ήρωες. Είναι σαν να τραβά το ύφασμα με το όποιο έχουν κουκουλώσει όλα τους τα μυστικά. Η Αγγελική τους ξεσκεπάζει. Αποκαλύπτεται ότι έχει γίνει, χωρίς να πληρώνουν όλοι το τίμημα. Για την ακρίβεια κανείς δεν τιμωρείται για το κακό που της έχουν κάνει, αλλά σε όλους με κάποιον τρόπο, θα επιβληθεί σε ηθικό επίπεδο μία αυστηρή και δίκαιη ποινή.

Η Αθηνά ζητά συγνώμη από την Αγγελική για όσα της έκαναν οι γιοι της;

Δεν ζητά ακριβώς συγνώμη. Θεωρεί πώς ότι έγινε έγινε και πώς οφείλουν να πάνε παρακάτω.

Άρα, δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη για τον τρόπο που τους μεγάλωσε.

Πιστεύω πώς ότι έκανε το έκανε για να τους προστατεύσει, πώς ο πατέρας τους τούς έδωσε λάθος αρχές και πρότυπα και εκείνη έτρεχε μια ζωή πίσω τους για να καλύψει τα λάθη τους. Βέβαια, αυτό τους οδήγησε να χάσουν το μέτρο. Η Αθηνά αρνείται να αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Κάποιες στιγμές λέει ότι είναι υπόλογη, αλλά ποτέ δεν το αποδέχεται ανοιχτά.

Αγγελική Spoiler

Η Τζένη;

Η τιμωρία της θα είναι αντίστοιχη των πράξεων και της συμπεριφοράς της.

Τι αγάπησες στην Αγγελική;

Αγάπησα ιδιαίτερα την οικογένεια των Ζάχων. Προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία δύσκολη συνθήκη. Ο τρόπος που κατάφεραν να διαχειριστούν όλες τις κρίσεις είναι υποδειγματικός. Δοκιμάστηκαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι η σειρά ουσιαστικά δείχνει το παράδειγμα δύο οικογενειών όπου η μία επέλεξε την αγάπη και η άλλη το κοινωνικό status.

Ο Μιχάλης θα αποδεχθεί στο τέλος ότι είναι γιος του Αργυρού. Η σχέση του με τα υπόλοιπα αδέλφια του θα ισορροπήσει;

Με κάποιους ναι, με όλους όχι. Ο ίδιος είναι πια πολύ θυμωμένος και θα προσπαθήσει να εκδικηθεί ορισμένους από αυτούς.

Τα επόμενα σχέδια σου;

Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Περνάμε μία περίοδο που υπάρχει μεγάλη ζήτηση περιεχομένου. Επεξεργάζομαι διάφορα ενδεχόμενα. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή μία μίνι σειρά και λίγο πιο σκοτεινή. Θα δούμε. Ότι είναι καλό θα έρθει.

Νάντια Μπουλέ: Στα γυρίσματα της «Αγγελικής» με φουσκωμένη κοιλίτσα

Όσο πάει και φουσκώνει η κοιλίτσα της Νάντιας Μπουλέ, με την ηθοποιό να ποζάρει πιο όμορφη αλλά και πιο ευτυχισμένη ποτέ, στα γυρίσματα της Αγγελικής.

Η Νάντια μαζί με τον σύντροφο της, Γιώργο Ισάακ σε λίγο καιρό πρόκειται να κρατάνε το πρώτο τους κοριτσάκι, με το ζευγάρι να είναι τρισευτυχισμένο.

Η ηθοποιός παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη, μιας και είναι στον 7ο μήνα, δουλεύει και συνεχίζει τα γυρίσματα για την «Αγγελική», με την εγκυμοσύνη της να έχει ενταχθεί στον ρόλο.

Η ίδια πόζαρε στο backstage με την φουσκωμένη της κοιλίτσα και θέλησε να μοιραστεί αυτό το στιγμιότυπο με τους διαδικτυακούς της φίλους.

«Μα τι ανοιξιάτικη μέρα είναι αυτή; Στο γύρισμα για Αγγελική» έγραψε χαρακτηριστικά.

Νάντια Μπουλέ στα γυρίσματα της «Αγγελικής» με φουσκωμένη κοιλίτσα