Tik Talk: "Έχω κάνει ηρωίνη, κοκαΐνη" - Σοκαρισμένος ο Αντώνης Σρόιτερ με τον καλεσμένο του

"Είναι αποπροσατολιστικό να πιστεύει κανείς ότι δεν είναι εύκολο να βρει κανείς ναρκωτικά"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Tik Talk:

Μετά την συγκλονιστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Tik Talk ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλώντας για την ομοφυλοφιλία, απέναντι από τον Αντώνη Σρόιτερ βρέθηκε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Πέμπτης για την περίοδο που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και τη σκληρή κριτική που δέχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, για τον «θόρυβο» που είχαν δημιουργήσει δηλώσεις του στα Μέσα αλλά και τη «συγγνώμη» που δέχθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την αναγνώριση της θετικής συμβολής του στην νομιμοποίηση φαρμακευτικών προϊόντων από κάνναβη.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα που άφησε άφωνο τον δημοσιογράφο με τα όσα εξομολογήθηκε χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

Για την αναγνώρισε που έλαβε από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ζήτημα της νομιμοποίησης της κάνναβης είπε:

«Είναι θέμα πολιτικής, Αν αυτή η κυβέρνηση παρουσιάζει πράγματα που εμείς διαφωνούμε, δεν έχουμε σχέση. Αν αυτή η κυβέρνηση συνεχίσει κάτι που κάναμε γιατί να μην συνεργαστούμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν θα σας συνδέσω με τον υπουργό. Λίγο χάθηκα για λίγα δευτερόλεπτα. Άκουσα τη φωνή του και τον κατάλαβα. Έχει μία ιδιαίτερη φωνή. Μου είπε “άσε τη Θεσσαλονίκη και έλα εδώ να μιλήσουμε για την κάνναβη. Του είπα “είμαι Αθήνα” ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα μου είπε φυσικά να πάω και πήγα. Ήταν ευγενέστατος. Αντικειμενικά έχουμε έναν άνθρωπο που μιλάει καλά για κάποιον για πρώτη φορά. Άλλαξε η εικόνα μου για εκείνον».

Ο ίδιος βλέπει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης πολύ θετικό κι εξηγεί:

«Το μελετούσα πριν γίνουμε κυβέρνηση. Διάβαζα, ενημερωνόμουν και κατάλαβα ότι αυτό πρέπει να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η νομιμοποίηση της κάνναβης έπρεπε να έχει γίνει χτες. Δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες λένε ότι το χασίς είναι προθάλαμος ναρκωτικών. Αυτό το λένε ανίδεοι, οι αμόρφωτοι, οι δεισιδαιμονικοί. Δεν είναι η κάνναβη ναρκωτικό. Ποιος επιστήμονας λέει ότι είναι οπιούχο; Είναι πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε. Η κάνναβη δημιουργεί μία ευφορία, είναι ακίνδυνη. Είναι πιο ακίνδυνη από το αλκοόλ».

Για τα σκληρά ναρκωτικά και το αν τα έχει δοκιμάσει απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Δεν γίνεται αυτός που θέλει να πάρει ηρωίνη έστω κι αν είναι χειραγωγημένη να πάει στην παρανομία, να μπλέξει με τα χειρότερα. Σε κατατάσσω στους άρρωστους. θα πας στο νοσοκομείο, θα πάρεις τη δόση σου και αν είναι να χαραμίσεις τη ζωή σου κρίμα. Το κράτος να μιλήσει σοβαρά με τους εξαρτημένους ανθρώπους. Είναι στους δρόμους, πουλάνε και τη μάνα τους. Η ηρωίνη πρέπει να περάσει στα νοσοκομεία και να διανέμεται στους αρρώστους,. Η κοκαΐνη είναι άλλο χημικό, που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και αυτή πρέπει να είναι με χαρτί γιατρού και να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει ώστε να κάνει θεραπεία και να το κόψει. Είναι αποπροσατολιστικό να πιστεύει κανείς ότι δεν είναι εύκολο να βρει κανείς ναρκωτικά».

«Έχω κάνει κοκαΐνη, ηρωίνη εις γνώσιν μου. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Ήθελα να δω τι είναι αυτά που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα και για την κόκα και για την ηρωίνη».

«Η κόκα, τσάμπα την βγάζουν. Εάν είσαι ενεργητικός, δραστήριος, κινητικός, δεν την χρειάζεσαι, δεν ξέρω γιατί την παίρνουν. Είπα στα παιδιά τότε πάρε βασιλικό πολτό είναι καλύτερος. Η ηρωίνη είναι άλλο πράγμα, αυτό που λέμε οπιούχο. Το δοκίμασα μια φορά, δεν μου άρεσε καθόλου».

Μίλησε και για την περίοδο που μπήκε στη φυλακή.

«Έδωσα αγώνα για τους αντιρρησίες συνείδησης. Για το δικαίωμα Στο παρελθόν είχε μιλήσιε που δεν θέλει να πάει στον στρατό και να διδαχθεί το όπλο και την τακτική του πολέμου εδώ αρνούνταν να γίνει. Εδώ σε έβαζαν φυλακή Με έβαλαν Αύγουστο και βγήκαν στον Δεκέμβριο.

Ιδιαίτερο σημείο της συζήτησης ήταν το κεφάλαιο της φιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Στήναμε τότε μία νεολαία της Αριστεράς. Ψάχναμε να βρούμε τον ανθό της νεολαίας. Τους βρήκαμε μέσα από τις φιλοσοφικές αναζητήσεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Κάναμε σοβαρή δουλειά. Κάναμε το σκάουτινγκ για να βρούμε τα πολιτικά ταλέντα της Αριστεράς.

Γίναμε κολλητοί με τον Τσίπρα. Είναι γερός άνθρωπος, τολμηρός, δεν φοβάται. Δεν φοβήθηκε να γίνουμε φίλοι ταν ήμουν αρνητής στράτευσης. Ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Παίρνει το βάρος και τη συνείδηση της ευθύνης. Με πρότεινε σε μία πολύ σοβαρή θέση, ακούνε άλλους να λένε χυδαιότητες και δεν μασάει. Είναι σοφός άνθρωπος. Για μένα είναι ο πρόεδρος, ο φίλος, ο ηγέτης της Αριστεράς, δεν είμαστε με την ηγεμονία, εγώ προσωπικά. Όταν λέμε ηγέτης στην Αριστερά δυσκολεύονται. Ο Αλέξης είναι δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη».