Έξω κρύο, μέσα Netflix! Έλα να δούμε… τι θα δούμε τον Ιανουάριο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έξω κρύο, μέσα Netflix! Έλα να δούμε… τι θα δούμε τον Ιανουάριο

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του έτους ή αλλιώς την ιδανική επιλογή για cocooning. Ο καναπές άλλωστε είναι ο απόλυτος προορισμός του Ιανουαρίου. Όσο για την ψυχαγωγία μας, θα φροντίσουν γι’ αυτό οι τηλεοράσεις μας -το Netflix ή -όποια άλλη υπηρεσία streaming χρησιμοποιεί ο καθένας- να ‘ναι καλά! Οι επιλογές είναι απίστευτα πολλές, σε τέτοιο βαθμό που το πρόβλημα έγκειται στο τι θα πρωτοδεί κανείς. Ευτυχώς για ‘σένα, το φροντίσαμε εμείς αυτό, αφού ψάξαμε, βρήκαμε και αξιολογήσαμε τι παίζει αυτόν τον καιρό προκειμένου να σου προτείνουμε τα καλύτερα. Έτοιμος;

Cobra Kai

Netflix σειρές

Το Karate Kid της νέας εποχής! Το Cobra Kai ξεκίνησε από τα YouTube Originals όμως πήρε «μεταγραφή» στην πλατφόρμα του Netflix και έκτοτε κάνει πορεία πρωταθλητισμού! Το στόρι του εκτυλίσσεται 34 χρόνια έπειτα την ήττα του Johnny Lawrence από τον Danny LaRusso, με τον πρώτο να έχει ανοίξει και πάλι το dojo του για να μάθει τα μυστικά του στη νέα γενιά. Φυσικά αυτό δεν αρέσει και τόσο στον Danny και τη συνέχεια μπορείς να τη φανταστείς -σε διαφορετική περίπτωση απλά πατάς «play» και την παρακολουθείς στην τηλεόρασή σου.

The Witcher

Netflix

O Henry Cavill επιστρέφει στον ρόλο του Geralt of Rivia. Το στόρι του Witcher εστιάζει σε τρεις χαρακτήρες -τον Geralt, την μάγισσα Yennefer of Vengerberg και τη νεαρή πριγκίπισσα Ciri of Cintra- η μοίρα των οποίων ωστόσο είναι κοινή. Ο κόσμος της βασισμένης στα βιβλία του Andrzej Sapkowski και τα video games της CD Projekt σειράς είναι το κάτι άλλο, γεμάτος θρυλικά τέρατα, ίντριγκα, μαγεία και άφθονο ξύλο. Ο παραπάνω συνδυασμός σε συνδυασμό με τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών (αχ Henry!) κέρδισαν το κοινό το οποίο αγκάλιασε εξ αρχής το Witcher, με το Netflix να μη δυσκολεύεται να ανάψει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν.

Narcos: Mexico

Netflix ταινιες

Τι κι αν μας τελείωσε ο Pablo Escobar; Το Narcos συνέχισε να κάνει σούπερ νούμερα στο Netflix με αποτέλεσμα κάπως έτσι να προκύψει το Narcos: Mexico. Το τελευταίο ξεκίνησε ως spin-off αλλά στην πορεία βρήκε πρόσφορο έδαφος και δημιούργησε τη δικιά του ιστορία. Εδώ, όπως ίσως θα κατάλαβες κι από τον τίτλο, η δράση μεταφέρεται από την Κολομβία και το Medellin στο Μεξικό για να μάθουμε πως γεννήθηκε στα 80s το περίφημο καρτέλ της Guadalajara. Με ξεκάθαρες αμερικανικές επιρροές λόγω setting, είναι αυτό ακριβώς που έψαχναν οι φίλοι του αρχικού Narcos: το «encore» μίας απολαυστικής συναυλίας.

Cowboy Bebop

Σκέτη απόλαυση! Το Cowboy Bebop βασίζεται στο ομώνυμο anime του Hajime Yatate και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε παρά να είναι σκέτη παράνοια! Το καστ του (Joh Cho, Mustafa Shakir, Alex Hassell, Daniella Pineda) τα σπάει με τη δράση να εξελίσσεται ακατάπαυστα και τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκεται το γκρουπ των κυνηγών επικηρυγμένων που πρωταγωνιστεί, να μην έχουν προηγούμενο. Το δε -ασυνήθιστο για anime- jazz soundtrack έρχεται να ολοκληρώσει την απίθανη ατμόσφαιρα. Αν καταλάβεις γιατί ακυρώθηκε πάντως η σειρά, πες το και σε ‘μας.

Locke and Key

Netflix δραση

Το Locke and Key είναι μια σειρά κόμικ γραμμένη από τον Joe Hill σε εικονογράφηση του Gabriel Rodriguez. Κυκλοφόρησε μεταξύ 2008 και 2013 και σύντομα έγινε καλτ σε τέτοιο βαθμό που το Netflix στήριξε ολόκληρη παραγωγή επάνω της. Η ομώνυμη σειρά λοιπόν είναι τέλεια για τους λάτρεις του dark fantasy, καθώς ισορροπεί στα όρια του πραγματικού και του μεταφυσικού, προσφέροντας άπειρο σασπένς. Διαθέτει εντυπωσιακά ειδικά εφέ και σεκάνς που θα σε κάνουν να πεταχτείς από τον καναπέ σου, έστω κι αν θα μπορούσε να έχει αποφύγει ορισμένα ενοχλητικά κλισέ. Ανέλπιστο δωράκι -ευχαριστούμε Netflix!

Cheer

«Αμερικανιά» μέχρι εκεί που δεν πάει αλλά σε τελική ανάλυση, αν δεν τη δεις τώρα, τον Ιανουάριο, πότε θα το κάνεις; Το Cheer διαδραματίζεται κάπου στο Τέξας με το σενάριό του να περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα cheerleaders, κάτι που όσο να ‘ναι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την παρακολούθησή του από κάποιον εκτός ΗΠΑ (άντε να ταυτιστείς) αλλά άντε, θα προσπαθήσουμε γιατί αξίζει τον κόπο. Μέσα από τις δύο του σεζόν διηγείται μια ιστορία ευθύνης, ρίχνοντας φως στις συνέπειες που μπορεί να έχει η υπερβολική πίεση. Κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβεις, θα βρεθείς να αγωνιάς για το αποτέλεσμα στη Daytona…

Emily in Paris

Netflix εμιλυ

Χρειάστηκε να κάνουμε υπομονή περίπου δύο χρόνια μέχρι να βγει στον αέρα η δεύτερη σεζόν του Emily in Paris -οπότε μια επανάληψη της πρώτης ίσως να ήταν μια καλή ιδέα. Η Lily Collins θα μας απασχολήσει για άλλη μια φορά σε μία ανάλαφρη και χαλαρή κομεντί που ακολουθεί πιστά τα όσα έκανε στην πρώτη της σεζόν. Πριν βιαστείς να το σνομπάρεις όπως πολλοί κριτικοί έκαναν, το Emily in Paris είναι ό,τι πρέπει για εκείνα τα βράδια που δεν περνούν με τίποτα και που απλώς θες κάτι για χαλάρωμα. Δεν είναι πολύπλοκο, δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του αλλά τουλάχιστον, έχει πλάκα.

Stay Close

Σκοτεινά μυστικά, αμαρτωλό παρελθόν και ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο: το Stay Close έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια σειρά προκειμένου να σε αγχώσει και εν τέλει να σε αιχμαλωτίσει στον κόσμο της. Δε βιάζεται. Υφαίνει αργά (ΟΚ, σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικά αργά) αλλά μεθοδικά τον ιστό με τον οποίο θα σε παγιδεύσει. Τα στοιχεία που σου δίνει σε κάθε επεισόδιο είναι ελάχιστα, όσα χρειάζονται όμως για να προχωρήσεις στο επόμενο. Η δε Cush Jumbo είναι το κάτι άλλο. Αν το ξεκινήσεις Παρασκευή βράδυ, θα το έχεις τελειώσει πριν φύγει το Σαββατοκύριακο…

Arcane: League of Legends

Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος του League of Legends ή βγάζεις φλύκταινες στο άκουσμα και μόνο του τίτλου της Riot. Με το Arcane το Netflix πέτυχε διάνα, αφού προσέθεσε στη βιβλιοθήκη του μία υψηλής ποιότητας σειρά κινουμένων σχεδίων που βλέπεται, ακόμα κι αν έχεις μεσάνυχτα από το στόρι του παιχνιδιού. Το Arcane θα σε μαγέψει. Κάτι η ιστορία της Vi, κάτι ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται η Zaun (μία υπόγεια πόλη, οι κάτοικοι της οποίας ζουν μεσ’ στην εξαθλίωση) και κάτι το animation, θα σε κάνουν να «κολλήσεις» με δαύτο πριν καν το καταλάβεις.

Squid Game

Netflix lacasa

Σε ό,τι αφορά το Squid Game, να ξέρεις ότι αμφιταλαντευόμασταν για ώρα σχετικά με το αν είχε ή όχι θέση στη λίστα μας. Αν και το πιθανότερο είναι πως με τον χαμό που έγινε προ ολίγων μηνών, όλο και κάπου θα το πέτυχες, εμείς θα στο προτείνουμε, κυρίως γιατί προσφέρει μίας μορφής ψυχαγωγίας που ελάχιστες σειρές έχουν καταφέρει να μας δώσουν. Από την Κορέα με αγάπη λοιπόν, ένα παιχνίδι στο οποίο ο νικητής θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του και οι χαμένοι… well, θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Σε προκαλούμε να δεις έστω ένα επεισόδιο. Δε θα ‘ναι το μόνο.

Lost in Space

Αν ψάχνεις κάτι σε sci-fi, τότε το Lost in Space δε θα πρέπει να λείπει από το «ρετιρέ» της λίστας σου. Toby Stephens και Molly Parker βάζουν πλώρη για το διάστημα στο πλαίσιο μίας αποστολής αποικιοποίησης, μόνο που τα πράγματα -όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος της σειράς- δεν πάνε όπως περίμεναν. Στην τρίτη και τελευταία του σεζόν, οι πρωταγωνιστές του Lost in Space παραμένουν… χαμένοι στο διάστημα, πηγαίνοντας από πλανήτη σε πλανήτη. Το σημαντικότερο όμως -κι αυτό του το δίνουμε- είναι πως ρίχνει τίτλους τέλους με τον πλέον σωστό τρόπο. Δεν τα καταφέρνουν όλοι εξίσου καλά…

TAGS