Σασμός: «Σώσε τον Αστέρη» - Ο Μαθιός πέφτει στα πόδια της Αργυρώς

Πάει και τη βρίσκει στα Γιάννενα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σασμός: «Σώσε τον Αστέρη» - Ο Μαθιός πέφτει στα πόδια της Αργυρώς

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του TV24, στον Σασμό, η Αργυρώ με τη Μαρίνα φεύγουν για να ξεφύγουν από όλους κι απ’ όλα. Ωστόσο, στο χωριό όλοι μιλούν για την τρομοκρατία που άσκησαν οι Σταματάκηδες πάνω τους, ενώ ο Μαθιός αναγκάζεται να πάει να τις βρει...

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Αργυρώ με τη Μαρίνα φτάνουν στα Ιωάννινα και προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις για μια καινούρια αρχή στις ζωές τους. Όπως ήδη έχουμε πει, εκεί η Αργυρώ θα γνωρίσει τον Σταύρο κάπως επεισοδιακά, καθώς εκείνος θα τη βοηθήσει στις ερημιές.

Ο Σταύρος θα βρει την Αργυρώ στη χειρότερη φάση της: Απογοητευμένη και προδομένη, έχει φύγει από την Κρήτη, έχει χάσει την πίστη της στους ανθρώπους και είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Εκείνος θα την ερωτευθεί, θα την αγαπήσει βαθιά, θα τη βοηθήσει, με πολλή υπομονή, τρυφερότητα κι αγάπη, να επουλώσει τα τραύματά της από τον θάνατο του αδελφού της και την προδοσία του Αστέρη.

Σασμός Μαθιός Αργυρώ

Την ίδια στιγμή στην Κρήτη η Στέλλα και ο Μαθιός αναζητούν απεγνωσμένα τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει τον Αστέρη: «Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να την κατάπιε. Πρέπει οπωσδήποτε να την βρούμε. Μόνο αυτή μπορεί να μας πει τι έγινε ακριβώς εκείνη την μέρα», επισημαίνει η Στέλλα στον Μαθιό.

Ο Μαθιός είναι προβληματισμένος αλλά δίνει υπόσχεση: «Ο,τι και να γίνει, θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, αλλά θα τη βρω. Αυτή η γυναίκα κρατάει στα χέρια της τη σωτηρία του αδελφού μου», λέει.

Έτσι ο Μαθιός κάνει τα πάντα για να βρει τα ίχνη της Σεμίνας ώστε να μαζέψει στοιχεία για την αθώωση του αδελφού του: Δεν μπορεί, η Αργυρώ θα ξέρει πού είναι. Ακόμα κι αν δεν ξέρει, θα της έχει μιλήσει η Σεμίνα, δεν θα εξαφανιζόταν έτσι χωρίς να πει τίποτα. Θα πάω να τη βρω να της μιλήσω», λέει στη Βασιλική, αλλά αυτή προσπαθεί να τον συγκρατήσει: «Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, Μαθιό. Μετά από όσα έγιναν, πώς θα το πάρει σαν σε δει μπροστά της;».

Η συνάντηση του Μαθιού με την Αργυρώ στον Σασμό

Ο Μαθιός όμως είναι αποφασισμένος και φεύγει αμέσως από την Κρήτη για να πάει να βρει την Αργυρώ. Έτσι φτάνει στα Γιάννενα όπου εντοπίζει τις δύο γυναίκες. Χωρίς να χάσει καιρό εμφανίζεται μπροστά στην Αργυρώ. Εκείνη τα χάνει. Τρέμει που τον βλέπει μπροστά της. Φοβάται ότι έχει έρθει να της κάνει κακό. Οτι τη βρήκε για να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε στην Κρήτη.

Η κοπέλα παγώνει, αλλά ο Μαθιός αμέσως τη βγάζει από αυτόν τον φόβο: «Μη φοβάσαι Αργυρώ, δεν ήρθα να σου κάνω κακό. Για να με βοηθήσεις ήρθα. Ναι, όσο και να σου φαίνεται περίεργο θέλω τη βοήθειά σου. Σώσε τον αδελφό μου, Αργυρώ, δεν είναι φονιάς. Πρέπει να βρω τη Σεμίνα και μόνο εσύ μπορείς να με βοηθήσεις να την εντοπίσω», την εκλιπαρεί.

Η Αργυρώ τα χάνει, δάκρυα κυλούν από τα μάτια της, δεν ξέρει τι να κάνει: Να αφήσει την οργή της να ξεχειλίσει ή να μιλήσει για τη μία και μοναδική φορά που μίλησε μαζί της, για το ραντεβού που της έδωσε και δεν πήγε; Η Αργυρώ παίρνει ανάσα και του λέει: «Αλήθεια, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν ξέρω πού βρίσκεται. Με πήρε να συναντηθούμε, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Και τώρα θέλω να εξαφανιστείς από μπροστά μου», του λέει και ο Μαθιός φεύγει απογοητευμένος.