Άγιος Παΐσιος: Η συγκλονιστική άφιξη της οικογένειας του Πρόδρομου Εζνεπίδη στην Κόνιτσα της Ηπείρου.

Όλες οι εξελίξεις στο αποψινό 10/3 επεισόδιο της σειράς

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: Η συγκλονιστική άφιξη της οικογένειας του Πρόδρομου Εζνεπίδη στην Κόνιτσα της Ηπείρου.

Η νέα ιστορική βιογραφική σειρά του MEGA, «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, με τις ερμηνείες των ηθοποιών να σχολιάζονται ποικιλλοτρόπως στα social media, ενώ το πέμπτο επεισόδιο πρόκειται να παρακολουθήσουμε απόψε 10/3 στις 22:30. Σήμερα, η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη φτάνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου.

Όλες οι εξελίξεις στο αποψινό 10/3 επεισόδιο της σειράς του MEGA, Άγιος Παΐσιος

Μετά από πολλές περιπλανήσεις και δυσκολίες, η οικογένεια του Πρόδρομου Εζνεπίδη φτάνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου. Εκεί, βρίσκουν ανθρώπους που τους υποδέχονται με αγάπη και τους βοηθούν στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους. Ο μικρός Αρσένιος ψελλίζει τις πρώτες προσευχές του και μεγαλώνει σε ένα πνευματικό περιβάλλον.

Με τον θάνατό της η γιαγιά ΧατζηΧριστίνα αφήνει μια πλούσια πνευματική κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια της. Ταυτόχρονα, ένα καινούργιο μέλος προστίθεται στην οικογένεια. Η γέννηση της Χριστίνας οδηγεί ξανά τον Ραφαήλ στη στέγη, για να μην ακούει τη μάνα που γεννά και τη μικρή Αμαλία να μαθαίνει για το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

Ο Αρσένιος μεγαλώνει και συναντά ως παιδί προσφύγων τις πρώτες δυσκολίες με τους συνομήλικούς του. Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του

Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας, είναι ο νους πίσω από την υπερπαραγωγή του Mega, Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό. Η σειρά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης, και έχει κερδίσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο την αγάπη του κόσμου.

Έχει ωστόσο υπάρξει και αφορμή για μερικούς να έρθουν σε ρήξη, όμως το βασικότερο είναι ότι έχει κατακτήσει τους τηλεθεατές.

«Γνώριζα τον βίο του Αγίου Παϊσίου μέσα από τα πολλά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά για να γράψω το σενάριο κατέφυγα σε ανθρώπους που τον γνώρισαν και είχαν πνευματικές εμπειρίες από τη χάρη που ο Θεός έδωσε στον άγιο. Μίλησα, επίσης, με στενούς συγγενείς του, οι οποίοι μου είπαν γεγονότα που δεν γνώριζα και πιστεύω ότι είναι άγνωστα στους πολλούς. Άκουσα ομιλίες πνευματικών ανθρώπων που έζησαν κατά καιρούς μαζί του.

Ο σεναριογράφος του Άγιου Παΐσιου αποκαλύπτιει

Προσπάθησα πριν αρχίσω να γράφω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Βέβαια, δεν μπορείς σε μια τέτοια σειρά να κάνεις μόνο παράθεση ιστορικών γεγονότων, πρέπει να βρεις τον τρόπο να χτίσεις σωστούς χαρακτήρες και να έχεις μία δόση μυθοπλασίας χωρίς να αλλοιώνεις τη βασική ιστορία». Όσον αφορά στα μηνύματα που θέλει να «περάσει» η σειρά, τόνισε:

«Βλέποντας τα διάφορα σχόλια των τηλεθεατών, διαπιστώνω ότι ο καθένας παίρνει και κάτι διαφορετικό από τη σειρά. Είναι ωραίο αυτό. Όταν έγραφα, δεν είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να περάσω μηνύματα. Προσπάθησα να πλησιάσω με σεβασμό τη ζωή του αγίου και της οικογένειας του. Είναι πνευματικά πρότυπα και η ζωή τους φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Έτσι το νιώθω και αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους τηλεθεατές».