«Υπάρχουν έντονες σκηνές που...» - Ο Προκόπης Αγαθοκλέους αποκαλύπτει για τη σειρά Άγιος Παΐσιος

Η συγκλονιστική ερμηνεία του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπάρχουν έντονες σκηνές που...» - Ο Προκόπης Αγαθοκλέους αποκαλύπτει για τη σειρά Άγιος Παΐσιος

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους, που υποδύεται τον Αρσένιο σε μεγαλύτερη ηλικία στη σειρά Άγιος Παΐσιος, έχει μονοπωλήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς έχει καθηλώσει τους πάντες με την ερμηνεία του στη σειρά. Κάθε Πέμπτη, το κοινό έτσι και αλλιώς δείχνει την αγάπη του με τα σχόλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σειρά που σαρώνει και στην τηλεθέαση.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το ρόλο αλλά και για την πίστη του γενικότερα.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους για τον Άγιο Παΐσιο

Υπήρχαν σκηνές και κομμάτια στο σενάριο που σε επηρέασαν ψυχολογικά;

Ψυχολογικά δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασαν. Ψυχικά, όμως, και πνευματικά με επηρέασαν, καθώς υπήρξαν και έντονες σκηνές που απαιτούσαν πολλά από τον ηθοποιό. Αυτό, βέβαια, ισχύει νια όλους ιούς ηθοποιούς. Ηταν ένα πολύ απαιτητικό σενάριο και δικαιολογημένα. Από όσο βλέπω μέχρι τώρα από όλους αυτούς τους ηθοποιούς θεωρώ ότι όλοι επηρεάστηκαν ψυχικά και πνευματικά από το μέγεθος και μόνο της αφήγησης των όσων βίωσε ο άγιος.

Παραδειγματίστηκες από τη ζωή του σε ορισμένα σημεία;

Θα ήθελα πολύ να έχω παραδειγματιστεί σε πολύ περισσότερα. Αυτά που κρατάω και δουλεύω είναι: Η ταπεινότητα, η ταπείνωση με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους. Δεν κατατασσόταν κανείς κάτω από αυτόν, αλλά αυτός κάτω από όλους. Η υπομονή με την οποία αντιμετώπισε κάθε δυσκολία στη ζωή του, και ήταν πολλές... Η αγάπη του, που γενναιόδωρα προσφερόταν στον όποιον τη ζητούσε. Η τεράστια αγκαλιά που γινόταν για κάθε πονεμένο, καθώς και η απλότητα μέσα από την οποία αντιμετώπιζε τη ζωή και ό,τι τον περιέβαλλε.

Πιστεύεις στον Θεό; Αυτή η πίστη σε βοήθησε στο να μπεις πιο βαθιά στον ρόλο;

Όντας ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μέσα σε ένα χωριό της επαρχίας, στη Λεμεσό της Κύπρου, είχα επαφή με τον θεό και την Εκκλησία από μικρή ηλικία. Η επαφή αυτή από τα φοιτητικά μου χρόνια άρχισε να γίνεται όλο και πιο αραιή. Παρ' όλα αυτά, η πίστη, η κυρίως πίστη που με Βοήθησε να αντεπεξέλθω ήταν η πίστη στο πρόσωπο αυτό που επρόκειτο υποδυθώ, στα έργα του και στις πράξεις του. Ακόμα, η βαθιά πίστη ότι όλοι μας μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, να αγκαλιάσουμε Βαθιά και να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη για τη ζωή του αγίου.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους στη σειρά

Αισθάνεσαι ότι αυτός ο ρόλος θα σου αλλάξει τη ζωή; Επαγγελματικά και ίσως και σε προσωπικό επίπεδο...

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορώ να σας πω ότι δεν έχω και την εμπειρία για να ξέρω πώς θα αλλάξουν τα πράγματα. Σε προσωπικό, όμως, επίπεδο είχα πολλές αλλαγές. Προσπαθώ να καταφέρω πολλά από αυτά που διδάχθηκα από τα γραπτά και την ίδια του τη ζωή.

Πώς εξηγείς την τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς;

Είναι μια σειρά, με μια καταπληκτική σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη και το σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα. Μια μεγάλη παραγωγή, όπου ο κόσμος μπορεί να απολαύσει υπέροχες ερμηνείες από σπουδαίους ηθοποιούς, ένα ποιοτικό επίπεδο παραγωγής. Μια καταπληκτική δουλειά με τη φωτογραφία του Κώστα Τριαντάφυλλου, το art και τα σκηνικά της Εφης Μπίρμπα και της ομάδας της, τα κοστούμια της Μιράντας Θεοδωρίδου και της ομάδας της. Φυσικά, την υπέροχη μουσική του Tuomas Kantelinen. Η επιτυχία αυτή έρχεται από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να φτιαχτεί αυτή η σειρά.

Ίσως ο κόσμος στις τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε έχει περισσότερη ανάγκη να πιστέψει σε αγίους και σε ανώτερες δυνάμεις;

Σίγουρα, ο κόσμος στις δύσκολες εποχές που ζούμε έχει περισσότερη ανάγκη να στραφεί στον θεό. Ψάχνοντας εκεί τη δύναμη ,την οποία καταλαβαίνει ότι χάνει μέσα από τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής. Ομως, μέσα από τη στροφή αυτή είναι σημαντικό να πιστέψει και στον ίδιο τον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που σέβεται και αγαπά τον άνθρωπο, στον άνθρωπο που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και εκείνον που κοιτάει με συμπόνια τον πονεμένο συνάνθρωπο του και όλα αυτά πιστεύω ότι ενισχύονται μέσα από (αυτή) την πίστη στον θεό και μπορούν να γίνουν πιο εύκολα. Το έργο το δύσκολο της αγάπης, του σεβασμού, της αποδοχής για πολλούς ανθρώπους έτσι μπορεί να γίνει ευκολότερο.

Η εντυπωσιακή είσοδος του Προκόπη Αγαθοκλέους - Υποκλίθηκε το Twitter

Σαρώνει η ιστορική - αυτοβιογραφική σειρά που φιλοξενεί φέτος το Mega, ο Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό, και αυτό το επιβεβαιώνει το κοινό με τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και με τα σχόλια που παίρνουν φωτιά κάθε φορά στο διαδίκτυο μετά την προβολή κάθε επεισοδίου.

Στο χθεσινό επεισόδιο 18/3 είδαμε τον Αρσένιο σε ηλικία 16 ετών να καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του. Αυτό τελικά γίνεται και ο Αρσένιος ενθουσιάζεται.

Παράλληλα, το βράδυ της Πέμπτης την είσοδό του στη σειρά έκανε ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Άγιο Παΐσιο στην ενήλικη ζωή, τo Twitter ενθουσιάστηκε με την ερμηνεία, ενώ οι χρήστες της πλατφόρμας τον αποθέωσαν.