Ενώπιος Ενωπίω: Μαθεύτηκε πριν από λίγο - Ευχάριστα νέα για τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο σημερινός 19/5 καλεσμένος

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ενώπιος Ενωπίω: Μαθεύτηκε πριν από λίγο - Ευχάριστα νέα για τον Νίκο Χατζηνικολάου

Πριν από λίγο μαθεύτηκε πως ο Νίκος Χατζηνικολάου την Πέμπτη 19/5 θα υποδεχτεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός αποκαλύπτει τον λόγο που τον οδήγησε στα μονοπάτια της μουσικής.

Παράλληλα θυμάται τα πρώτα του ερεθίσματα με την κιθάρα, αλλά και πώς αντέδρασαν οι γονείς του όταν τους είπε ότι θα ασχοληθεί με το τραγούδι. Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που τον συγκλόνισε και ποιος ήταν ο μουσικός-πρότυπο στη ζωή του; Η πορεία του με τους «ΦΑΤΜΕ», οι συνεργασίες και η αγάπη του για τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το Ενώπιος Ενωπίω

Λίγα λόγια για το τραγουδιστή

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στον Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957 και προέρχεται από προσφυγική οικογένεια. Έζησε και μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την κιθάρα εκδηλώθηκε στα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Τότε απόκτησε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες, ακούγοντας και τραγούδια των Rolling Stones, Beatles, Τζίμι Χέντριξ, Μπομπ Ντίλαν κ.α. Στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα που δημιούργησε με συμμαθητές του και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής.

Νίκος Πορτοκάλογλου

Το 1980 ίδρυσε το συγκρότημα Φατμέ μαζί με τους φίλους του Οδυσσέα Τσάκαλο (ντραμς) και Δημήτρη Καλατζή (μπάσο). Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε το 1981 με παραγωγό τον Τάσο Φαληρέα. Στη συνέχεια, στο συγκρότημα προστέθηκε ο Μιχάλης Μουστάκης (πλήκτρα). Το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική πορεία.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από το φθινόπωρο του 2020 παρουσιάζει την εκπομπή Μουσικό Κουτί με την Ρένα Μόρφη.