Κόκκινο Ποτάμι: Το "κουβάρι" της προσφυγιάς ξετυλίγεται στις οθόνες μας - Τι περιλαμβάνει ο νέος κύκλος;

Αναλυτικά η υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόκκινο Ποτάμι: Το

Δεν έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα από την ανακοίνωση της επιστροφής της σειράς Κόκκινο Ποτάμι στο κανάλι του OPEN και , καθώς τα γυ­ρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, κρίνουμε πως είναι απαραίτητο να μιλήσουμε επιτέλους για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η σειρά αγαπήθηκε πολύ από το κοινό από την πρώτη κιόλας στιγμή και το σενάριο του Σταύρου Αβδούλου-Ειρήνης Ριτσώνη, είναι σίγουρο πως δεν θα απογοητεύσει. Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιοδικό Τύπος TV, κάποιοι από τους ηθοποιούς που θα δούμε είναι οι Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Παύλος Κουρτίδης.

Πώς θα εξελιχθεί το Κόκκινο Ποτάμι στον νέο κύκλο

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζω­ντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέφει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός.

Ενας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο ποράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Κόκκινο Ποτάμι

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξε­ων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη, καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους.

Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο Διχασμός, η Μικρασιατική Εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων είναι το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο «κάδρο»,

καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντί­ων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Από τις Άγριες Μέλισσες στη σειρά του OPEN

Μετά από την είδηση πως το Κόκκινο Ποτάμι επιστρέφει με νέα επεισόδια, αρχίζουν να γίνονται γνωστές και οι προσθήκες νέων ατόμων στη σειρά, και μία ακόμη ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και έρχεται από Θεσσαλία μεριά και πιο συγκεκριμένα από τις Άγριες Μέλισσες.

Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Ιούνιο, με ένα εκλεκτό καστ. Η ηθοποιός Άννα Μάγκου, η αγαπημένη μας “Τούλα”, φεύγει από την μπουάτ των Σεβαστών, ενσαρκώνοντας έναν ρόλο ανατριχιαστικό στο “Κόκκινο Ποτάμι”. Η Άννα Μάγκου πρόκειται να υποδυθεί την Ανθή, μία προσφυγοπούλα βασανισμένη, η οποία φτάνει από την Τραπεζούντα στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να είναι μια φιλόδοξη τραγουδίστρια κλασικού τραγουδιού, αλλά αναγκαστικά βρίσκει δουλειά σε ένα κακόφημο μαγαζί. Εκεί, ο εφιάλτης της ξεκινά, καθώς εκμεταλλεύονται την αδυναμία της και η ίδια εξαναγκάζεται σε ακραίες καταστάσεις.