Αγνώριστος 12 χρόνια μετά το τέλος της σειράς Παρά Πέντε ο Σταυριανίδης - Πως είναι σήμερα ο ηθοποιός

Που βρίσκεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αγνώριστος 12 χρόνια μετά το τέλος της σειράς Παρά Πέντε ο Σταυριανίδης - Πως είναι σήμερα ο ηθοποιός

Ο Ευάγγελος Σταυριανίδης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς Παρά Πέντε. Συγκεκριμένα, τον είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, από όπου και ξεκίνησαν όλα για τους πέντε ήρωες. Πέθανε από τα πρώτα λεπτά λόγω δηλητηρίασης, αφού ερευνούσε την υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Ασλάνογλου και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Αναλυτικά: Ο υπουργός που δολοφονείται επειδή προσπαθούσε μαζί με τον Γεράσιμο Βενετόπουλο (δείτε τι κάνει και αυτός σήμερα) να καταδώσει τη συμμορία των 5 για τη δολοφονία της Ελευθερίας Ασλάνογλου. Ήταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ελευθερίας που καταδίκασε το Βενετόπουλο. Έπειτα, ανακαλύπτοντας οτι τα στοιχεία που τον καταδίκασαν ήταν κατασκευασμένα, αποφασίζει να αποδείξει την αθωότητα του Βενετόπουλου.

Στο αρχείο με τα έγγραφα που είχε συγκεντρώσει, αποδεικνυόταν η ενοχή των 5 δολοφόνων σε σχέση με το οικονομικό σκάνδαλο της Εξιτέρ. Αυτό το αρχείο το δημιούργησε (γνωστό κι ως το αρχείο του Σταυριανίδη) διότι δεν μπορούσε να κατηγορήσει τους ενόχους επειδή η δολοφονία που είχαν διαπράξει είχε παραγραφεί. Έτσι έπρεπε να τους κατηγορήσει για το οικονομικό σκάνδαλο, ώστε να μπουν στην φυλακή και έτσι να πληρώσουν γι' αυτό που είχαν κάνει.

Τον ρόλο υποδύθηκε ο ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης ένας από τους πιο γνωστούς της ελληνικής τηλεόρασης, του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 1978-1979 στη σειρά Συνταγματάρχης Λιάπκιν στο ρόλο του Καραμάνου. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε σειρές της κρατικής τηλεόρασης όπως Οι κληρονόμοι, Οι απόμαχοι, Το πάθος, Αληθινές ιστορίες, Οι συμμαθήτριες και Μικρές αγγελίες.

Τη σεζόν 1987-1988 πρωταγωνίστησε στη σειρά Η συμμορία της Μαίρης ενώ την επόμενη σεζόν είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά μυστηρίου Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?. Η πρώτη του εμφάνιση σε σειρά στην ιδιωτική τηλεόραση ήταν το 1990 στη σειρά μυστηρίου Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη. Ακολούθησαν διάφορες έκτακτες εμφανίσεις σε σειρές όπως Οι τρεις Χάριτες, Οι Απαράδεκτοι, Μπελάδες για δύο, Παράλληλοι δρόμοι και Τμήμα Ηθών.

Τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Cherchez la femme ενώ την περίοδο 1995-1996 έπαιξε στην αστυνομική σειρά Σκορπιός. Ακολούθησαν οι δραματικές σειρές Προδοσία, Η συκοφαντία του αίματος και Στη σκιά του πολέμου.

Από το 2002 μέχρι το 2004 υποδύθηκε τον Μιχάλη Γεωργίου, τηλεοπτικό σύζυγο της Πέμης Ζούνη, στη γνωστή δραματική τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Κλείσε τα μάτια. Το 2005 ακολούθησαν δύο ακόμη γνωστοί τηλεοπτικοί του ρόλοι. Αρχικά εμφανίστηκε στα δύο πρώτα επεισόδια της κωμικής σειράς Στο Παρά Πέντε στο ρόλο του υπουργού Ευάγγελου Σταυριανίδη.

Η δεύτερη του εμφάνιση, για εκείνη τη σεζόν, ήταν στη σειρά Πενήντα Πενήντα όπου υποδύθηκε τον Αλκιβιάδη Μπελούτσι, το τέταρτο μέλος της ανδροπαρέας της σειράς λαμβάνοντας μέρος στα πρώτα εννέα επεισόδια. Ακολούθησε το επεισόδιο "Ντίντα" στην κωμική σειρά Το Κόκκινο Δωμάτιο ενώ τη σεζόν 2006-2007 ήταν μέρος του καστ της δραματικής σειράς Αν μ' αγαπάς υποδυόμενος το δικηγόρο Σταύρο Δελή. Από το 2008 μέχρι το 2010 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική κωμωδία L.A.P.D. στο ρόλο του αστυνομικού Λάμπρου Μπελεγρή.

Τι κάνει σήμερα ο Σταυριανίδης από το Παρά Πέντε

Ο ηθοποιός στην τηλεόραση εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη σειρά του MEGA, Ηρωίδες το 2015. Από τότε έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Πρόσφατα τον είδαμε στις 17/2/2022 στο ΚΠΙΣΝ - Εναλλακτική Σκηνή στην πρεμιέρα "Φτηνά Τσιγάρα".

Άλκης Παναγιωτίδης σήμερα