Πρεμιέρα απόψε (16/9/) για "Τα Νούμερα" στην ΕΡΤ - Θα έρθουν τα πάνω κάτω

Όλα όσα θα δούμε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πρεμιέρα απόψε (16/9/) για

Το βράδυ της Παρασκευής (16/9) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά της ΕΡΤ με τον τίτλο, «Τα Νούμερα». Η νέα σειρά φαίνεται πολλά υποσχόμενη και με πολλές ανατροπές που θα φέρουν τα πάνω κάτω. Δείτε επίσης εδώ ποια νέα σειρά της ΕΡΤ έχει φέρει τα πάνω κάτω.

Όλα όσα θα δούμε στη νέα σειρά της ΕΡΤ

Ένας τραγουδοποιός και ο αλλοπρόσαλλος θίασός του, βάζουν στόχο να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα, τη "Μάντρα" του Αττίκ. Θα τα καταφέρουν; Η νέα μουσική κωμωδία της ΕΡΤ1 "Τα Νούμερα", που έχει βασιστεί σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00.

"Τα Νούμερα" δεν είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό.

Η σειρά θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Παρασκευή στις 22:00. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους.

Η υπόθεση της σειράς, «Τα νούμερα»

Ο Φοίβος (Φοίβος Δεληβοριάς), 45άρης τραγουδιστής-τραγουδοποιός, που οι μέρες της επιτυχίας του έχουν περάσει, έχει ένα επίμονο όνειρο: να αναστήσει το βαριετέ, να ξαναφέρει στη μόδα αυτό που πέτυχε κάποτε ο Αττίκ με τη "Μάντρα", σε πείσμα των καιρών και όσων επιτάσσουν οι νέες μουσικές μόδες.

Ο παλαιάς κοπής παραγωγός Σάκκαρης (Γιάννης Μπέζος) του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει -και μάλιστα εκεί ακριβώς που βρισκόταν κάποτε η "Μάντρα".

Καταφέρνει και μαζεύει γύρω του μια ανορθόδοξη καλλιτεχνική ομάδα από διάφορα "νούμερα" του θεάματος: τον εμμονικό ηθοποιό-μίμο και άσο των μεταμφιέσεων Θανάση (Θανάσης Αλευράς), τον μισάνθρωπο stand up κωμικό Χάρη Γαμμάτο (Χάρης Χιώτης), τη νεαρή σερβιτόρα-τραγουδίστρια Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ), τη φεμινίστρια χορεύτρια μπουρλέσκ Κίρμπυ (Άννη Θεοχάρη) και τον βουβό μάγο Άλεξ (Aλέξανδρος Χωματιανός).

Λίγο πριν από την πραγμάτωση του σχεδίου, όμως, ο Σάκκαρης πεθαίνει απροσδόκητα και την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του Τζόναθαν (Μιχάλης Σαράντης), σπουδαγμένος στο Λονδίνο, ταγμένος στο να βγαίνουν τα οικονομικά "νούμερα" και απολύτως εχθρικός σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό όραμα.