Eurovision highlights B ημιτελικού: O σωσίας του Χρήστου Μάστορα, ο αποκλεισμός της Ελλάδας και ο Andrew Lamprou

Όσα παρακολουθήσαμε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision highlights B ημιτελικού: O σωσίας του Χρήστου Μάστορα, ο αποκλεισμός της Ελλάδας και ο Andrew Lamprou

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Β ημιτελικός της Eurovision, όπου εμφανίστηκαν η Ελλάδα και η Κύπρος. Κατάφεραν να περάσουν στον τελικό; Ποια τραγούδια τράβηξαν την προσοχή;

Τα highlights του Β ημιτελικού της Eurovision

Σείστηκε ολόκληρο το στάδιο με τον Andrew Lambrou - Πανζουρλισμός με την συμμετοχή της Κύπρου

Μία από τις χώρες που έσκισαν είναι η Κύπρος με τον Andrew Lambrou, ο οποίος βγήκε στη σκηνή και τα "έσπασε".

Τραγούδησε το "Break a broken heart" και αποθεώθηκε, αφού τα χειροκροτήματα ήταν πολλά, όπως και τα ουρλιαχτά, ενώ τα σχόλια στο twitter δεν έχουν σταματήσει! Όλοι μιλούν για την ομορφιά και το ταλέντο του νεαρού και αυτό δίνει πολλές ελπίδες για την πρόκριση (δείτε εδώ τις δηλώσεις του πριν την έναρξη του σόου).

Τη μουσική και τους στίχους του κομματιού τους έχουν γράψει οι Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt, δημιουργοί που έχουν υπογράψει πολλές από τις συμμετοχές της Eurovision στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νικητήριο «Only Teardrops» της Δανίας το 2013 και το «El Diablo» που εκπροσώπησε την Κύπρο το 2021 με την Έλενα Τσαγκρινού, ενώ αξίζει αναφερθεί πως έχουν συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Jennifer Lopez, Eric Saade και Έλενα Παπαρίζου.

Δείτε επίσης: «Έμεινε έγκυος η τηλεόραση» - Άφησε εποχή η Κύπρος με τα κάλλη του Andrew Lambrou! Εκατοντάδες οι αντιδράσεις στο twitter για τον Β' ημιτελικό

"Έσκισε" ο Victor Vernicos - Το εντυπωσιακό σκηνικό της Ελλάδας και η μελωδική φωνή του 16χρονου "μάγεψαν"

Λίγο μετά την φαντασμαγορική εμφάνιση του Andrew με την Κύπρο στη σκηνή , εμφανίστηκε στη σκηνή και ο Victor Vernicos, ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και γι' αυτό καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Τραγούδησε με πάθος και έκανε περήφανη την Ελλάδα! Έκανε όλα όσα έπρεπε για να λάμψει και τώρα και ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία να ακούσει τα αποτελέσματα!

"Πανικός" με την Αρμενία και την Brunette - Το κρυφό νόημα πίσω από τους στίχους

Η χώρα που ξεχώρισε λίγο παραπάνω είναι εκείνη της Αρμενίας με το τραγούδι “Future lover” που ερμήνευσε η Brunette, ή αλλιώς Elen Yeremyan, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, στη σκηνή του Λίβερπουλ.

Το τραγούδι της, πέρα από τον όμορφο ρυθμό, κρύβει και ένα βαθύτερο νόημα στους στίχους του, καθώς μιλά για τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, γι' αυτό και "άγγιξε" πολύ κόσμο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Αρμενία αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του αυτής της φάσης του διαγωνισμού.

Η εμφάνιση της Πολωνίας

Άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία είναι αυτή της Blanka από την Πολωνία που ερμήνευσε το τραγούδι "Solo". Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια έγραψε το πρώτο της τραγούδι σε ηλικία 14 ετών, ενώ ακόμα ζούσε στην Πολωνική πόλη Szczecin.

Ήξερε από πολύ μικρή πως ήθελε να γίνει pop idol και αυτός είναι και ο λόγος που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μητέρα της και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της. Ξεκίνησε σύντομα τις εμφανίσεις στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη με μία κιθάρα στο χέρι, ενώ έφτασε να τραγουδά και στο κλαμπ "The Bitter End" όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα της η Lady Gaga.

Η ομοιότητα του κιθαρίστα της Σλοβενίας με τον Χρήστο Μάστορα

Η εμφάνιση της Σλοβενίας στον Β’ Ημιτελικό καταχειροκροτήθηκε, με την Τζένη Μελιτά, να σχολιάζει στον αέρα της ΕΡΤ την ομοιότητα του κιθαρίστα Jan Peteh με τον δικό μας Χρήστο Μάστορα.

«Το ωραίο το παιδί στην κιθάρα δεν είναι ο Χρήστος Μάστορας, του μοιάζει λίγο, μην μπερδευτείτε», ανέφερε.

Πήραν το εισιτήριο Ελλάδα & Κύπρος; Αυτές είναι οι 10 χώρες του Β' ημιτελικού που πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Ποιοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό; Πέρασαν Ελλάδα & Κύπρος;

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες που εμφανίστηκαν είναι οι εξής:

  1. Δανία| Reiley – Breaking My Heart
    2. Αρμενία| Brunette – Future Lover
    3. Ρουμανία | Theodor Andrei – D.G.T. (Off and On)
    4. Eσθονία| Alika – Bridges
    5. Bέλγιο | Gustaph – Because Of You
    6. Κύπρος | Andrew Lambrou – Break A Broken Heart
    7. Iσλανδία| Diljá – Power
    8. Ελλάδα Victor Vernicos – What They Say
    9. Πολωνία| Blanka – Solo
    10. Σλοβενία | Joker Out – Carpe Diem
    11. Γεωργία| Iru – Echo
    12. Σαν Μαρίνo | Piqued Jacks – Like An Animal
    13. Αυστρία| Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?
    14. Αλβανία| Albina & Familja Kelmendi – Duje
    15. Λιθουανία| Monika Linkytė – Stay
    16. Αυστραλία| Voyager – Promise

Εν τέλει, λοιπόν, στην επόμενη φάση πέρασαν οι: Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία και Σλοβενία.

Δυστυχώς, η Ελλάδα αποκλείστηκε... Αξίζει όμως ένα "μπράβο" για την προσπάθεια!