Παρασκήνιο: Τι συνέβη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τις κάμερες του Πρωινού μετά την χθεσινή του συνέντευξη

Βίντεο!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Παρασκήνιο: Τι συνέβη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τις κάμερες του Πρωινού μετά την χθεσινή του συνέντευξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης 1/6, για να πάει καλά ο μήνας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό, του ΑΝΤ1 παραχορώντας μια συνέντευξη εφ' όλη της ύλης στον Γιώργο Λιάγκα.

Μετά την αποχώρησή του από το κανάλι, δημοσίευσε ένα backstage βίντεο στο οποίο φαινόταν η μαγείρισσα της εκπομπής, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να τον κερνάει... κολοκυθοκεφτέδες!

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά, βέβαια, δημοσίευσε το βιντεάκι για τις Πανελλήνιες που έγινε viral (δείτε το εδώ).

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πρωινό

Οι εκλογές του Μαΐου

«Κράτησα για μένα και την οικογένεια μου την ικανοποίηση για την μεγάλη νίκη, αλλά αμέσως σκέφθηκα την επόμενη μάχη. Δεν είναι αγώνας ρεβάνς για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, δεν είναι δεύτερος αγώνας, δεν μετράει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είναι καινούριες κάλπες», ενώ επεσήμανε ότι «Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να χαλαρώσει ούτε να καβαλήσει το καλάμι».

«Είχα και επιτυχίες είχα και αποτυχίες, το απρόοπτοι πάντα καραδοκεί. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον αντί να αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το ποσοστό που επιδιώκει για την ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράμμισε πως «όταν βάζεις τον πήχη ψηλά, πρέπει να πηδήξεις πιο ψηλά για να τον ξεπεράσεις».

«Αποφεύγω πάντα να κάνω προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματα. Εγώ πίστευα μέσα μου ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Σε ανύποπτο χρόνο ειχα πει σε φίλους μου ότι πραγματική επιτυχία θα ήταν να δει ο κόσμος ότι κάναμε έργο και να μας ψηφίσουν περισσότεροι στις επόμενες εκλογές. Αυτό το κάναμε. Δεν περίμενα τις 20 μονάδες της διαφοράς, αλλά και πάλι δεν ήξερα πολύ τι κάνει η αντιπολίτευση, κοίταζα τι κάνουμε εμείς. Ήξερα βέβαια ότι λόγω της απλής αναλογικής θα ήταν δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση».

Οι επικείμενες εκλογές

«Ο πήχης για εμένα είναι να έχω μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Εξηγώ στον ελληνικό λαό γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να κάνουμε τις αλλαγές που έχουμε υποσχεθεί».

«Είναι αρκετοί οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές και που είναι πάλι υποψήφιοι, πρόσωπα που εγώ έφερα στην ΝΔ και είναι μέρος της προσπάθειας που εγώ κάνω τα τελευταία 7 χρόνια. Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες, έχω δεσμευτεί για αυτό. Θα γίνει rotation, θα υπάρχει μεγάλη εναλλαγή, θα είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο το υπουργικό συμβούλιο, το τονίζω, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα μας εκλέξει ξανά. Δεν νομίζω ότι πρέπει τι υπουργικό συμβούλιο να είναι αποτέλεσμα εσωκομματικών ισορροπιών. Σίγουρα μετράει η σταυροδοσία, αλλά…»

Ο Κουτσούμπας, οι ρακές και ο Τσίπρας

«Ο Κουτσούμπας μου έκανε σφοδρά παράπονα, μου είπε “τι μπύρα; Μόνο ρακές πίνουμε εμείς”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την προτίμηση του στον ΓΓ του ΚΚΕ όταν κλήθηκε να απαντήσει με ποιον πολιτικό αρχηγό θα έκανε παρέα.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα «πως την παλεύετε με τις ρακές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε «Μα δεν πίνω, προσποιούμαι ότι πίνω. Είσαι καλά; Θα έπινα πέντε ρακές και θα πρέπει να κάνω και ομιλία μετά;».

Περιέγραψε πως «το 1989 ακολούθησα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε μια περιοδεία του και του είπα “θα πιώ ότι πίνεις”. Στις 12 το μεσημέρι είχα “φύγει”, ήμουν αλλού. Δεν θέλω να προσβάλλω τους ανθρώπους, θα πεις ναι σε ένα κέρασμα, αλλά δεν μπορείς να πίνεις και να δουλεύεις. Το βράδυ, όταν τελειώσουμε την δουλειά, θα πιώ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα».

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα αν ζητούσε την συμβουλή του για το μέλλον του και τι έπρεπε να πράξει μετά την ήττα στις 21 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «Ο Τσίπρας είναι ήδη 15 χρόνια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Το πώς βιώνει και μεταβολίζει πολιτικά μια ήττα, αφορά τον ίδιο και το κόμμα του. Σε πολιτικό επίπεδο αν με ρωτάς αν πρέπει να δώσει και αυτήν την μάχη, αυτό δεν μου φαίνεται (ενν. λάθος)..», ενώ στο ερώτημα του Γιώργου Λιάγκα αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου χαμογέλασε αμήχανα και έδειξε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει.

Σημείωσε ωστόσο ότι «για μένα δεν είναι τόσο το θέμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά της πολιτικής. Αυτές τις εκλογές οι πολίτες είπαν ότι θέλουν ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής. Από το πρώτο δείγμα γραφής που πολιτεύονται, μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν πολλά».