Τηλεφώνημα για βόμβα στο Open - Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

Τι συνέβη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Open - Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

Σε περιπέτειες φαίνεται πως μπήκε το βράδυ της Τετάρτης 26/7, ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN και οι εργαζόμενοι αυτού αφού σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το κανάλι εκκενώθηκε σε λίγα λεπτά, και για αρκετή ώρα, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα.

Η ανακοίνωση του Open

«Το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι τηλεφώνησαν στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, υποστηρίζοντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία του σταθμού. Η ομάδα ασφαλείας του σταθμού, που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη σε 24ωρη βάση, μαζί με την αστυνομία και τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έκαναν την προβλεπόμενη διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου και δεν εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη. Για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των εργαζομένων έγινε εκκένωση του σταθμού σε λίγα λεπτά, και αποκλείστηκε πλήρως η γύρω περιοχή. Η έρευνα που έγινε, για να εντοπιστεί το τηλεφώνημα, οδήγησε και σε μηνύσεις από τον σταθμό», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Open TV ή Open Beyond είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και εδρεύει στον Καρελλά, στη βιομηχανική ζώνη της Παιανίας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 από τη συχνότητα του Epsilon TV, οπότε και άλλαξε το όνομά του, στο σημερινό Open, μετά την πώλησή του από τον επιχειρηματία και διαφημιστή Φίλιππο Βρυώνη. Το κανάλι μεταδίδει και διαθέτει πολυποίκιλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, όπως ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, ξένες ταινίες, ελληνικές δικής του παραγωγής και ξένες σειρές και εκπομπές ριάλιτι, ενώ έχει εξασφαλίσει δικαιώματα για προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και του Κόπα Αμέρικα. Παράλληλα είναι το πρώτο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, όλες του τις παραγωγές, αποκλειστικά σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Ο σταθμός επίσης πουλάει κάποιες από τις παραγωγές του, στον κυπριακό σταθμό OMEGA, με τον οποίο και συνεργάζεται στα δελτία ειδήσεων τους, ειδικότερα σε θέματα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

TAGS